Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravo cure!

Hrvatice prvakinje svijeta!

Hrvatska ženska kuglačka reprezentacija osvojila je zlatnu medalju na 6. ekipnom svjetskom prvenstvu koje je u subotu završeno u njemačkom Speichersdorfu, zahvaljujući uvjerljivoj 7-1 (3624-3492) finalnoj pobjedi nad domaćom reprezentacijom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su u jutarnjem dijelu programa nadigrale Češku sa 6-2, hrvatske kuglačice su u finalu bile još uvjerljivije i potpuno nadigrale Njemice. Ana Bacan (597), Milana Pavlic (582), Ines Hasić (621), Ana Jambrović (601), Nataša Ravnić-Gašparini (616) i Ines Maričić (607) srušile su ukupno 3624 čunja, odnosno 132 više od svojih suparnica.

Osim igračica koje su nastupile u finalu, zlatne medalje zaslužile su još i Maja Zver, Katarina Zajec, Ljiljana Peroš i Snježana Kramer, pod vodstvom izbornice Željke Orehovec.

Uz hrvatske i njemačke kuglačice na pobjedničkom postolju našle su se Slovenke i Čehinje koje su osvojile brončana odličja.

U konkurenciji kuglača naslov svjetskih prvaka osvojila je Srbija koja je u finalu nadigrala Njemačku sa 6-2 (3902-3848). Brončana odličja osvojili su Mađari i Austrijanci, a hrvatski su kuglači put završili četvrtfinalnim porazom (3-5) od Austrije.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider