Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Medvjedi u Areni

Hokej pred 100.000 gledatelja: Spektakl veći i od Olimpijade u Sarajevu!

Ice Fever 2012. počinje 8. siječnja kad u Arenu dolaze Jesenice, a traje do 22. siječnja...

Jutros je pred zagrebačku Arenu stiglo šest tegljača punih opreme koja će se koristiti za postavljanje leda za hokejski spektakl Arena Ice Fever koji se od 8. do 22. siječnja 2012. održava u ARENI Zagreb.

U sklopu ovosezonskog spektakla zagrebački Medvjedi na ledu Arene Zagreb odigrat će sedam utakmica, a očekuje se kako će utakmice u Areni uživo ove sezone vidjeti više od 100.000 gledatelja! Time bi ovosezonski događaj trebao srušiti prošlosezonski rekord gledanosti od ukupno 60.800 gledatelja u Areni Zagreb te i dalje ostaje najveći hokejski spektakl ikada odigran na ovim prostorima, veći i od hokejskih utakmica finala koje su odigrane na Zimskim olimpijskim igrama u Sarajevu 1984.

Oprema je pred zagrebačku Arenu stizala u nekoliko etapa, a sveukupna težina opreme za postavljanje leda koja je stigla u šest mega-tegljača s oznakom posebnog transporta iznosila je oko 75 tona. Transport opreme iz Italije do Zagreba trajao je četiri puna dana. Postavljanje leda i zamrzavanje površine u Areni Zagreb ove je sezone povjereno stručnom timu iz Italije koji će uz pomoć domaćih radnika te inozemnih i hrvatskih stručnjaka s izradom ledene površine za utakmicu započeti odmah nakon nove godine!

Naime, prema predviđanjima postavljanje leda u Areni Zagreb započet će 2. siječnja u ranojutarnjim satima, a sam proces postavljanja leda i zamrzavanja površine trajat će četiri dana, pa se prvi trening zagrebačkih Medvjeda u Areni očekuje 7. siječnja 2012. u jutarnjim satima. Podsjetimo se kako će zbog karakteristika same Arene ledena površina na kojoj se igraju utakmice biti nešto manja, a svojim dimenzijama ona podsjeća na klizališta na kojima se igraju utakmice lige NHL!

Svoju prvu utakmicu u Areni Zagreb, zagrebački Medvjedi će odigrati u nedjelju 8. siječnja u 17:30 sati, kada u Zagreb stižu slovenske HC ACRONI Jesenice čime i službeno započinje najveći hokejski spektakl u regiji.

Zagrebački Medvjedi tako će privremeno zbog teniskog turnira napustiti Dom sportova i u 14 dana odigrati čak 7 utakmica u Areni Zagreb. Nakon Arene Medvjedi privremeno odlaze na zagrebačku Šalatu gdje ih očekuje ŠALATA WINTER CLASSICS 2012, nakon čega se ponovno vraćaju u Ledenu dvoranu Doma sportova.

Ulaznice za utakmice u Areni Zagreb koje Medvjedi igraju u sklopu događaja ARENA ICE FEVER presented by PAN u prodaji su u: TISAK MEDIA Centrima (diljem Hrvatske), ATLAS poslovnicama (diljem Hrvatske), ZIG ZAG Fan Shopu (Teslina 6, Zagreb), UNICEF trgovini (Ilica 8), EVENTIM Ticket Shopu (Jurišićeva 2, Zagreb) i na www.EVENTIM.hr.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider