Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bez inozemaca

Hrvatska treća, Japan u kvalifikacijama za ZOI 2018.

Hrvatski hokejaši su na turniru u Sapporou igrali bez 'inozemnih' pojačanja, a prosječna starost naših reprezenativaca je bila 23 godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hokejaši Japana pobjednici su pretkvalifikacijskog turnira za Zimske olimpijske igre 2018. godine, nakon što su u odlučujućoj utakmici odigranoj u nedjelju u Sapporou svladali Ukrajinu s 2-1, a Hrvatska je pobjedom nad Rumunjskom 4-1 osvojila treće mjesto.

Hrvatski hokejaši su na turniru u Sapporou igrali bez 'inozemnih' pojačanja, a prosječna starost naših reprezenativaca je bila 23 godine pa je bilo teško očekivati da će u konkurenciji iskusnijih i snažnijih reprezentacija uspjeti osvojiti prvo mjesto koje je vodilo u završni krug kvalifikacija za nastup na ZOI 2018. u PyeongChangu.

Nakon poraza od Japana (0-3) i Ukrajine (0-7) Hrvatska se od ovog kvalifikacijskog ciklusa oprostila uvjerljivom pobjedom nad Rumunjima u kojoj su strijelci za našu reprezentaciju bili Dominik Kanaet (7), Luka Mikulić (32), Mario Novak (40) i Marko Šakić (59), a Mate Tomljenović zaustavio 24 od 25 suparničkih udaraca.

Japan je pobjednik turnira s maksimalnih devet bodova, Ukrajina je druga sa šest, Hrvatska je završila na trećem mjestu s tri boda, a Rumunjska je ostala bez bodova.

Završni kvalifikacijski krug na rasporedu je od 1. do 4. travnja ove godine, a na ZOI 2018. plasirat će se pobjednici turnira kojima će domaćini biti Bjelorusija, Latvija i Norveška. Dosada su nastup na olimpijskom turniru osigurali domaćin Južna Koreja te najboljih osam reprezentacija s prošlogodišnje svjetske ljestvice, a to su Finska, Švedska, Kanada, Rusija, SAD, Češka, Slovačka i Švicarska.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider