Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Havaji slave novog 'Ironmana'

Pitate se što je potrebno da postanete 'Ironman'? Ništa lakše, trebate pobijediti na legendarnoj utrci koja uključuje 3.8 kilometara plivanja po oceanu, pa 180 kilometara vožnje biciklom okolo ugaslog vulkana te trčanja maratonske staze od 42.195 kilometara uz havajsku obalu, a sve to na 'topla' 42 stupnja.

Pobjednik legendarne triatlonske utrke na Havajima je Australac Craig Alexander koji je time postao novi 'Ironman'. Nevjerojatni 'Aussie' nadoknadio je veliki zaostatak nakon vožnje biciklom u kojem je bio tek 11, a do naslova je došao u vremenu od 8:17.45 sati.

Novi 'Ironman' u cilj je ušao u suzama, što od sreće, što od bolova, jer je cijela utrka u gradu Kailua-Kona održana na tropskoj temperaturi od 42 stupnja. Drugo mjesto iza pobjednika zauzeo je Španjolac Eneko Llanos Burguera (8:20:50), a treće Belgijanac Rutger Beke (8:21:23). 

Australac nije bio ni blizu rekordnog vremena Belgijanca Luca van Lierdea iz 1996. koji je stazu prošao za osam sati i 4 minute, ali je zato prvi koji sada drži naslove prvaka u Ironmanu i Half-Ironmanu, koji je upola kraći od originalnog.

Kod žena je titulu 'Ironwoman' obranila Britanka Chrissie Wellington ispred Austrijanke Yvonne Van Vlerken i Nijemice Sandre Wallenhorst.

Na utrci je sudjelovalo oko 1500 triatlonaca i triatlonki, a pobjednikom se zapravo smatra svatko tko na cilj dođe u okviru vremenskoga limita od 17 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider