Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Šestica prvaka

Hat-trick Sobotke, Penguinsi bez Malkina do nove pobjede u gostima

Najbolja gostujuća momčad u NHL ligi, hokejaši Pittsburgh Penguinsa, pobijedili su u Torontu Maple Leafse boljim izvođenjem kaznenih udaraca 5:4.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedanaestu ovosezonsku gostujuću pobjedu gostima su pri raspucavanju osigurali Sidney Crosby i James Neal. Crosby je pogodio i u osnovnom dijelu igre zabivši svoj prvi gol u Torontu nakon trogodišnje pauze. Najmanje poen postigao je kapetan Penguinsa sedmi put zaredom ove sezone. Tijekom te serije skupio je pet golova i deset asistencija.

U produžecima i u raspucavanju Penguinsi su bili bez pomoći lani najboljeg hokejaša lige Jevgenija Malkina, koji se ozlijedio tijekom treće trećine utakmice. Iz kluba su zasad samo izvijestili da se radi o ozljedi gornjeg dijela tijela.

Svoj 15. i 16. pogodak u sezoni, čime se popeo na brojku od stotinu pogodaka u karijeri, u subotu je zabio 22-godišnji centar New York Islandersa John Tavares. Ponajprije njemu zahvaljujući Islandersi su na svom ledu nadigrali Washington Capitalse 5:2. Tavares je drugi najbolji strijelac lige iza Stevena Stamkosa.

Češki 25-godišnji napadač Vladimir Sobotka upisao je prvi hat-trick u NHL-karijeri zabivši tri gola za St. Louis Bluese pri gostujućoj 4:3 pobjedi kod San Josea. Sva je tri puta zabio u osnovnom dijelu utakmice. Pobjednički je gol za goste Patrik Berglund zabio nakon 72 sekunde igre u produžetku. U posljednje je tri utakmice raspoloženi Čeh skupio pet pogodaka.

Prvaci LA Kingsi su u Staples Centeru nadigrali Calgary Flamese 6:2. Najbolji njihov strijelac Jeff Carter zabio je i 13. put u 13 posljednjih utakmica. Jedan je pogodak za pobjednike upisao i slovenski centar Anže Kopitar. (TS)

 

NHL liga, subota:

Boston – Philadelphia 3:0
NY Islanders – Washington 5:2
Columbus – Detroit 3:0
San Jose – St. Louis 3:4, produžetak
Tampa Bay – Montreal 3:4
Toronto – Pittsburgh 4:5, penali
Carolina – New Jersey 6:3
Nashville – Minnesota 1:2, penali
Phoenix – Dallas 2:1
Los Angeles – Calgary 6:2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider