Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Jedan od najboljih

VIDEO EKSKLUZIVNO Hansen za Novu TV: Imam veliko poštovanje prema Hrvatskoj

Jedan od najboljih svjetskih rukometaša i najveća zvijezda danske reprezentacije Mikkel Hansen dao je ekskluzivni intervju za Novu TV...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji danski rukometaš zadnjih godina Mikkel Hansen bit će ponajveća prijetnja hrvatskoj reprezentaciji u prvoj utakmici kvalifikacijskog turnira za plasman na Olimpijske igre u Riju.

Danska ima snažan niz pobjeda protiv Hrvatske. Imate tri pobjede zaredom. Hrvatska ima mnogo poteškoća kada igra protiv Danske. Zašto?

"Mislim da smo u posljednjim utakmicama imali sreće u posljednjih pet minuta utakmice. U mnogim ogledima protiv Hrvatske bilo je plus jedan, dva ili tri gola. Doista mislim, ako moram biti iskren, da smo imali mnogo sreće u završnim situacijama na utakmici. Nekada pogodite vratnicu, a lopta se odbije izvan gola, a na drugom kraju terena se odbije u gol", izjavio je Mikkel Hansen.

Bi li bila katastrofa ako se Danska ne plasira na Olimpijske igre? Jedna ste od najsnažnijih momčadi na svijetu.

"Ne znam bi li bila katastrofa, ali osobno imam veliko poštovanje prema Hrvatskoj i također prema Norveškoj. Obje reprezentacije su odigrale dobar turnir u Poljskoj, tako da će te dvije utakmice biti vrlo teške za nas. Ali i vrlo zabavne. Za mene je uvijek zabavno igrati protiv najboljih momčadi na svijetu i najboljih igrača koji igraju u najvećim klubovima Europe", objasnio je najbolji danski rukometaš.

U Parizu igrate s Igorom Vorijem. On više nije u hrvatskoj reprezentaciji. Vidite li da ima problema u igri s obzirom na godine ili ne?

"Ne, ne mislim da ima. Igor sada trenira više nego kada je imao 20 godina. Doista radi vrlo naporno, i to se vidi. Igra jako puno sada, i to na vrlo visokoj razini i takvog ga želimo", rekao je Hansen.

Imate novog trenera ove sezone - Zvonimira Serdarušića. Vidite li određene prednosti nakon što ste nekoliko sezona igrali pod drugim trenerom?

"Naravno. Ne mogu dovoljno nahvaliti našeg novog trenera. Mislim da je 'Noka' vrlo, vrlo kvalitetan trener koji nas nadahnjuje. Zaista je zadovoljstvo doći na trening svaki dan jer stalno možeš naučiti nešto novo. I tako to i treba biti'', izjavila je zvijezda PSG-a.

Sve prijenose utakmica možete pratiti na programu Doma TV-a i portalu GOL.hr.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider