Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
pravi ljetni spektakli

GOL.hr preporučuje: Sportski događaji u Hrvatskoj na otvorenom

S prvim zrakama sunca sumanuto jurimo u prirodu tražeći razonodu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ako ste jedan od onih koji osim izležavanja na travi ili plaži voli pogledati, a možda i sudjelovati u nekom ljetnom sportu, stiglo je vrijeme i za to! Atraktivnih sportskih događaja na zanimljivim lokacijama duž Hrvatske, ovog će ljeta biti stvarno puno.

Akcija kreće već ovaj vikend, 16. i 17.05. kada će se u Poreču održati Europsko prvenstvo u jet skiju. Nakon nekoliko godina pauze vozači ovih vodenih jurilica ponovno će se imati priliku boriti za naslov najboljih u Europi.

Europsko prvenstvo sastoji se od nekoliko utrka na kojima se skupljaju bodovi, a prva je upravo u Hrvatskoj. U Poreču će biti 200-injak natjecatelja, a nakon kvalifikacija u petak, subota i nedjelja donose atraktivne utrke, jet ski show u centru grada, lude noćne partye– sve ono što dolazi sa jet skijašima.

Ako propustite show u Poreču, na popravak možete u Novi Vinodolski kada se 5 i 6. lipnja vozi Alpe Adria kup.

Iz jet ski saveza ima i jedna novost. Davor Hundić, predsjednika saveza, otkrio nam je kako će od ovog ljeta s 1. lipnjem na zagrebačkom Jarunu početi djelovati i Aqua bike akademija. Trening centar za jet skijaše, ali i mogućnost učenja trikova i pravilne vožnje ovih sjajnih morskih jurilica.

Kraj svibnja, vikend 30. i 31. natjerat će nas da gledamo u nebo, ukoliko se zateknemo u Rovinju. Red Bull Air Race Svjetsko prvenstvo vraća se u Rovinj s trećom utrkom najbržeg motosport natjecanja na svijetu. 14 najboljih pilota svijeta oduševit će tisuće gledatelja i ljubitelja zrakoplovstva iz Europe i cijelog svijeta.

Ova utrka u Rovinju je prvi put održana prošle godine, a nova destinacija potpuno je oduševila pilote zbog jakih vjetrova koji ju uvrštavaju u jednu od najzahtjevnijih i najuzbudljivijih utrka sezone.
Austrijanac Hannes Arch dat će sve od sebe kako bi ponovio uspjeh od prošle godine, a nakon Rovinja „leteći show“ seli se po cijelom svijetu – od Mađarske do Las Vegasa.

Početak lipnja donosi pregršt zabavnih sportskih događaja. Zagrepčani bi tada napokon trebali dočekati otvaranje wake parka na Jarunu i odmah atraktivna utrka za gledanje - Europsko prvenstvo!

Jedna od utrka na kojoj se skupljaju bodovi za prvaka Starog kontinenta u wakeboardu, u Zagreb će dovesti mnogobrojne natjecatelje u čijim će vratolomijama moći uživati posjetitelji Jaruna. Ukoliko propustite otvaranje sezone, u rujnu nas očekuje nacionalno prvenstvo Hrvatske i Slovenije.

A prvi put u Hrvatsku od 2.-7. lipnja stiže Swatch Beach Volleyball Major Series! Svjetska turneja Međunarodne odbojkaške federacije, četiri prestižna turnira, najbolji svjetski igrači i igračice, zabavno-sportski spektakl, ljetne temperature, pijesak, odbojka na najvišoj svjetskoj razini i turnir s dosad najvećim nagradnim fondom u Hrvatskoj – 800.000 dolara!

Poreč Major, prvi turnir najprestižnije serije ovogodišnjeg FIVB World Toura – Swatch Beach Volleyball Major Series, dovest će u Poreč 32 najbolja svjetska tima u muškoj i ženskoj konkurenciji. Natjecatelji će se boriti i za odlazak na Olimpijske igre u Riju 2016., što će još dodatno zagarantirati pravi“fajt“ na vrućem pijesku.

Apsolutna zvijezda odbojke na pijesku, ima zlatnu medalju s Olimpijskih igara u Londonu 2012, svjetski je prvak iz 2009 te višestruki europski prvak – Nijemac Julius Brink, izjavio je kako svi igrači pričaju o ovoj seriji te žele biti dio ovih turnira jer je nagradni fond nevjerojatan!

Lipanj (02. – 06.06.) je mjesec akcije i za wind surfere koji će na našoj najpoznatijoj destinaciji zaljubljenika u vjetar – Vignju, održati i Viganj slalom open.

Ukoliko želie pokušati i sami sudjelovati u nekim ljetnim aktivnostima, početak lipnja nudi i neke novosti u trail kalendaru.
6.06. nudi vam utrku Hahlići Trail, provest će vas kroz predivne Grobničke Alpe. Pogled na more s jedne strane te na vrhove s druge neće vas ostavit ravnodušnim. Na raspolaganju su vam dvije dužine staze (18 ili 42km).

A trčati kroz predivnu prirodu Hrvatske možete i u srpnju i to ni manje ni više nego kroz Nacionalni park Risnjak! 18.07. nudi obilazak kakav još niste imali, a možete odabrati dvije kategorije (16 ili 30km).

Kolovoz nam donosi dva, sada već tradicionalna natjecanja i to na samom jugu Hrvatske. Poznata duborvačka vaterpolo divlja liga Maraton lađa od Metkovića do Ploča!

Ljeto za uživanje!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider