Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Vjeruje da je nevin

Gobac opravdava Markovića: Nije mogao znati tko što radi u Savezu

Jedan od glavnih čelnika hrvatskog rukometa Zoran Gobac dao je svoj komentar na aktualnu situaciju u hrvatskom sportu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U najavi posljednje dvije utakmice ove kalendarske godine za rukometaše Zagreba, predsjednik odbora za hitnost Zoran Gobac, odgovorio je na tvrdnje da je hrvatski rukomet idući sportski sektor kojim će se pozabaviti USKOK.

"Bude li nas netko trebao nešto priupitati, pitat će", rekao je Gobac, a potom spomenuo priču oko Svjetskog prvenstva koje se 2009. godine održalo u Hrvatskoj.

"Mirni smo, Svjetsko prvenstvo transparentno je organizirana priredba. Završila je možda sa najvećom dobiti u povijesti velikih natjecanja u Hrvatskoj, čak pet milijuna eura. HRS i danas živi od toga, a plaća trostruko više poreza državi nego što od države dobiva jer samo je HEP od državnih tvrtki sponzor, ali svatko ima pravo da piše i da pita", rekao je Gobac.

Na pitanje kako komentira događanja u hrvatskom nogometu u uplitanju USKOK-a zbog malverzacija, Gobac je dao očekivani odgovor.

"Ne želim komentirati događanja u ostalim sportovima koji su ružni i ne želim bacati sol na nečije rane jer mi to nikada nije bio cilj i činjenica je da to nije dobro za sport. On se mora dovesti u fazu da odlučuju igrači na terenu, štoperica, ljestvica za skok u vis, to je domena sporta, a ja za sebe mogu reći da sam u sportu danas točno 30 godina. Iako nisam bio nikada profesionalni sportaš, ja živim za sport, a ne od njega. To samo govori o meni da sam dobar profesionalac. A o drugima, mogu samo reći da kako posiješ, tako ćeš i žeti."

Gobac je istaknuo i kako postoji šansa da Marković i društvo zbilja nisu znali za namještanja za koja su za sada kao prve žrtve pali Širić i Djedović.

"Istrage su u tijeku i mislim da je sve isključivo individualna stvar. Ne možeš znati što 20 ljudi u nogometnom, rukometnom ili košarkaškom savezu radi. Ma tko sve zna. To je smiješno," pojasnio je Gobac potvrđujući stav HNS-a koji se brani da nije umiješan u skandal koji potresa hrvatski nogomet.

"Ovo je katastrofa, sigurno da je ovo udarac koji se mora raščistiti. Već dugo vremena tinja ova stvar koja se sada događa, a mislim da je nogomet sport u Hrvatskoj koji je ako odvojimo reprezentaciju jedno, a ovo sve ostalo drugo. Što bi tek bilo da nismo izborili plasman na Europsko prvenstvo," zapitao se Gobac, a potom iz rukava izvukao još jednu zanimljivu informaciju.

"Zakon o sportu je regulirao da je sudačka udruga samostalna. Kako je kod nas tako je i u nogometu. Sudačka udruga je pridruženi član Saveza, oni su totalno samostalni od Saveza, mi smo im samo servis kada ih prijavljujemo ili ne za međunarodne liste", zaključio je Gobac. (M.I./Agencija VLM)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider