Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Morao satrati djecu

Gips rigao vatru: U skijanju je sve namješteno, sve se zna unaprijed!

Ante Kostelić pričekao je kraj sljemenskog slaloma i otvorio dušu novinarima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Glavni čovjek hrvatskog skijanja žestoko se obrušio na nelogičnosti u FIS-u (Svjetska skijaška organizacija), a mač je bio uperen prema Austrijancima za koje tvrdi da drmaju svjetskim skijanjem.

>> Oduševljeni Hirscher odgovorio Ivici i poručio: Pa Hrvati me vole iako sam Austrijanac!

>> Utučeni Ivica: Očekivao sam više, ne želim tražiti alibi u koljenu!

>> Janica Kostelić spustila se stazom bez štapa i rukavice!

"Htio bih da skijanje postane kao nogomet, da se pravila ne mogu mijenjati i da slalomi ne traju duže od 44 sekunde. Kad traju minutu, to je onda kao da nogometni gol povećaš na 14 metara, sasvim drugi sport. Moja želja je da u skijanju glavnu riječ vode Amerikanci, jer oni znaju napraviti show i na pravi način razviti sport", započeo je Kostelić stariji, kojeg najviše muči sustav bodovanja i startne liste:

"Pitanje kvota najveća je manipulacija u skijanju, što posebno koriste Austrijanci, naročito u kombinaciji, gdje Matt u slalomu starta prvi, a bio je 35. u spustu. Stvar je vrlo jednostavna - ako imate puno skijaša, onda imate i puno više tzv. slučajnih uspjeha, što donosi veći broj postavljenih staza. Tako Austrijanci već tijekom rujna znaju koja će četiri slaoma postavljati, pa te staze snimaju iz svih kuteva, ubace u kompjutor i puste mehaničku lutku koja im pomaže kako da pronađu idealan put. Ma, baš svaki detalj znaju mjesecima prije utrke."

Poznato je da kad Ante Kostelić postavlja slalome obično 20-ak skijaša (od njih 70-ak na startu) ne uspije doći do cilja, pa je jasno da je jučerašnja druga vožnja na Sljemenu bila premekana za njegov ukus:

"Bio je to klasični ciciban slalom, postavljao ga je Austrijanac, a oni kompjuterski rade skije samo za jednog skijaša za jednu vožnju. Sve je namješteno i sve se zna unaprijed", rigao je vatru Gips, otkrivši način na koji je moguće uspjeti u skijanju:

"Jedino je moguće uzeti svoju djecu i satrati ih, naučiti da su jači od svih i da idu glavom kroz zid!"

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider