Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sporna odluka

Gdje ovo vodi? Australci izbačeni sa SP-a kako bi se otvorilo mjesto za Njemačku!

Međunarodna rukometna federacija (IHF) napravila je novi sporni potez davanjem pozivnice za Svjetsko rukometno prvenstvo Njemačkoj nauštrb Australije koja se kvalificirala na natjecanje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U siječnju sljedeće godine u Kataru će igrati najbolje rukometne reprezentacije svijeta i Njemačka, koja dugi niz godina ne zna za uspjeh, a nije ih čak bilo ove godine na Europskom prvenstvu, kao što ih ne bi bilo ni za pola godine jer ih je u kvalifikacijama eliminirala Poljska (25:24, 28:29).

Objasnili su to u IHF-u na način da Australija spada pod kontinentalni savez koji oni ne priznaju. No, pod istim savezom su oduvijek pa nikome nije smetalo što su Australci konstantno na prvenstvu, koje si plaćaju sami i koje su izborili pošteno, tako što su najbolji u Oceaniji.

No, ne brine to nikoga u IHF-u, ipak je Njemačka moćnija, bogatija i jača. Što se same igre tiče, Australija sigurno neće biti ekipa za kojom će netko žaliti, ali stvar je principa i pravila.

''Ako se pravila mogu mijenjati ovako lako, kako nekome odgovara, kakvo sve ima smisla? Tko je sljedeći na meti? Gdje je fair play'', pita se australski izbornik Jan Ottosen i dodaje:

''Moji igrači sami su platili put na Novi Zeland kako bi igrali kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Pošteno su ga izborili i svjesni da novca nema, platili bi si ponovno odlazak na svjetsku smotru. Njih mi je najviše žao, žive za ovo natjecanje.''

Inače, odluka je potvrđena u Zagrebu većinom glasova svih članova komisije koja je donosila odluku.

(Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider