Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Red Bull Cliff Diving

Gary Hunt zavladao domaćim liticama: 'Nevjerojatno!'

Na šestoj postaji ovogodišnje Red Bull Cliff Diving svjetske serije u gradiću u Walesu na postolje se popeo domaći junak Gary Hunt, ostavivši iza sebe Artema Silchenka i Orlanda Duquea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hunt je trenutno vodeći u ukupnom svjetskom poretku, a sa samo još dvije preostale postaje svjetske serije, Britanac je u igri za svoj četvrti naslov prvaka.

Skoro šest tisuća posjetitelja davno rasprodanog gledališta imalo je jedinstvenu priliku vikend začiniti adrenalinskim iskustvom sporta u kojem skakači bez ikakve zaštitne opreme skaču s visine osmerokatne zgrade, dosežući brzinu do 85 km/h. Podršku domaće publike iskoristio je 29-godišnji Hunt i popeo se na toliko željeno postolje.

„Nevjerojatno! Toliko sam puta rekao da želim pobijediti u Walesu i s drugom pozicijom ne bih bio sretan. Morao sam pobijediti ovdje!“, Britanac nije skrivao oduševljenje.

Prekrasne, savršeno uvježbane akrobacije u zraku 13. i 14. rujna pokazalo je 14 najboljih svjetskih skakača, koji se, uz to što od vrha do dna ne smiju napraviti ni najmanju pogrešku, moraju pobrinuti i da udarac u vodu bude besprijekoran. Da bi sigurno udarili o površinu vode, sportaši moraju uvježbati takozvani pokret barani, koji im omogućuje da kontroliraju dio skoka neposredno prije dodira s vodom. Kompleksnost skokova, treninga i stanje tijela i uma kojim se skakači moraju odlikovati govori o opasnosti sporta čiji adrenalinski doživljaj više podsjeća na umjetnost.

Do kraja svjetske serije ostale su još dvije postaje od koji je sljedeća na rasporedu 28. rujna u Brazilu. Iako je već duže vrijeme u vodstvu, Huntu za petama su Silchenko i Duque, koji su još uvijek u igri za naslov vladara svjetskih litica.

Red Bull Cliff Diving svjetska serija 2013, Wales, rezultati:

Gary Hunt – 510,90 bodova
Artem Silchenko – 509,25 bodova
Orlando Duque – 478,90 bodova
Jonathan Paredes – 462,75 bodova
Matt Cowen – 459,60 bodova

Više o natjecanju i ukupnom svjetskom poretku potražite na www.redbullcliffdiving.com.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider