Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nadigrali svjetske prvake

Francuzima drama sa Španjolcima i novo finale!

Francuska rukometna reprezentacija prvi je finalist Europskog prvenstva u Danskoj nakon što je u polufinalu svladala Španjolsku sa 30-27 (12-14)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualni olimpijski pobjednici nadigrali su svjetske prvake u utakmici punoj preokreta. Francuska je sjajno otvorila dvoboj i vrlo brzo povela s pet pogodaka prednosti (7-2). Tu razliku održavali su do sredine prvog poluvremena kada je bilo 11-6. No, Španjolci su uzvratili sjajnom serijom od 8-1 kojom su do odmora oni otišli na dva gola prednosti (14-12).

Početkom nastavka Francuzi su vrlo brzo dostigli Španjolce, a potom se u 37. minuti možda i ključni trenutak dvoboja. Pri vodstvu Francuza 18-17 Španjolci su imali dva igrača više i sedmerac, ali umjesto da preuzmu vodstvo, oni su promašili sedmerac, a zatim i primili pogodak iz protunapada. Ubrzo su Francuzi stigli i do tri gola prednosti (20-17), pa iako su se Španjolci uspjeli vratiti i poravnati na 21-21, inicijativa je do kraja utakmice bila na strani Francuza.

Posljednje izjednačenje bilo je 25-25 u 53. minuti, tada su Španjolci zaredali s pogreškama u napadu, te su Francuzi uspjeli stvoriti odlučujuću prednost otišavši na 29-26.

Luc Abalo s osam i Valentin Porte sa sedam golova predvodili su Francusku, dok je Joan Canellas s 10 pogodaka bio najbolji kod Španjolske.

U nedjeljnom finalu Francuzi će od 17.30 sati igrati protiv pobjednika susreta Danska - Hrvatska koji počinje u 21 sat, dok će Španjolska u dvoboju za broncu također u nedjelju od 15 sati igrati protiv poraženog iz okršaja Danaca i Hrvata. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider