Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Užitak za oči i dušu

FOTO Najveći nagradni fond u povijesti Hrvatske: Borba za Rio 2016.

Ovog vikenda Istra je bila glavno odredište svih ljubitelja zabave i nezaboravnog provoda.

Nakon Red Bull Air Race zračnog spektakla u Rovinju istarska avantura se nastavlja. Sva zabava ovaj tjedan se seli u Poreč, točnije na vrući pijesak novoizgrađenih odbojkaških terena koji su postali dio najljepših lokacija ovog pitoresknog grada. Iznad najfascinantnijeg od svih, centralnog terena na Peškeri jutros je preletjelo nekoliko glavnih aktera rovinjskog spektakla koji su svojim nebeskim, pilotskim pozdravom svu pažnju prepustili ovom biseru Istre. Razlog? U Poreč stižu najveća svjetska imena u odbojci na pijesku.

Poreč Major, dio FIVB World Toura i uvertira najprestižnije svjetske serije Swatch Beach Volleyball Major Series, ovaj tjedan ugostit će vrhunske svjetske pjeskaše, koji će se od 2. do 7. lipnja boriti za vrtoglavi nagradni fond od 800 000$. Osim dosad najvećeg nagradnog fonda koji je ikada ijedan turnir u Hrvatskoj vidio, Swatch Beach Volleyball Major Series predstavlja drugi dio kvalifikacija za Rio 2016., gdje se očekuje da će odbojka biti jedan od najgledanijih sportova na Copacabani. Stoga ni ne čudi činjenica da baš svi igrači svijeta žele doći u Poreč.

Njemački pilot Matthias Dolderer, koji je za vikend letio rovinjskim nebom u sklopu najbrže motoserije na svijetu, dan nakon zaigrao je na porečkom pijesku sa svojim zemljakom, olimpijskim pobjednikom u odbojci na pijesku – Juliusom Brinkom i hrvatskim timom koji će predstavljati boje hrvatske odbojke u Poreču – Majom Roško i Anteom Tadić. Matthias je nakon kratkog meča loptu predao hrvatskim igračicama, a Rovinj Poreču predao titulu hrvatskog epicentra zabave i sporta.

Ulaz na centralni teren u Peškeri besplatan je svih šest dana turnira, a sve informacije o igračima, rasporedu igre i o tome što raditi u Poreču potražite na www.swatchmajorseries.com.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider