Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

FOTO: Ekstremni skakači dolaze u Dubrovnik

U zemlji bez ijedne stijene stara dizalica čini čuda. Baš ta riječ, čudo, može oslikati roterdamski nastup dvanaestorice članova najjače svjetske lige skakača sa stijena. Između dvaju prirodnih lokacija – francuskog La Rochellea, 8. svibnja, i Dubrovnika, 11. srpnja - Red Bull Cliff Diving serija svratila je do stare luke modernog industrijskog grada na Sjevernom moru, Rotterdama.

I nije im smetao jak vjetar, ni prolazni pljuskovi, ti hrabri letači, ionako, jednostavno žive za trenutak na rubu, za novi izazov, za te tri akrobatske sekunde, za poigravanje s prirodnim silama. I opet su bili su na visini zadatka. Bez obzira što je 'ponor' bio zelenkasto-smeđe, a ne mornarsko plave boje.

Trijumfirao je iskusni, 34-ogodišnji Orlando Duque. Lokacija i uvjeti zasigurno su najviše išli 'niz dlaku' prvoj zvijezdi ovog sporta, jer Kolumbijac je 'doktor' za izlete u nepoznato. Osvetio se, usput, Andreju Ignjatenku, neočekivanom pobjedniku premijernog natjecanja, a treće je mjesto iz Francuske ponovio Gary Hunt.

Nakon drugog od osam obračuna za naslov prvaka, Duque i Ignjatenko u Hrvatsku će se uputiti s istim brojem bodova u ukupnom poretku, 36, deset više od Hunta.

Sljedeće natjecanje bit će održano u Dubrovniku, 11. srpnja. Toplo more i turističke ljepote ono je što veseli Red Bull skakače. A publika će sigurno biti zadovoljna viđenim..

RED BULL CLIFF DIVING SERIES 2009 (Rotterdam, NIZOZEMSKA) - rezultati:

1. Orlando Duque (Kolumbija) 335,65 bodova
2. Andrej Ignjatenko (Ukrajina) 300,20 bodova
3. Gary Hunt (Velika Britanija) 287,95 bodova
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider