Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Ostali sportovi
navijat ćemo

'Dosta mu je' srebrnih medalja: Filip Ude u Riju ide po zlato!

Najbolji hrvatski gimnastičar najavio je pohod na medalju, ali i na četvrte uzastopne Olimpijske igre...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naš najsvestraniji gimnastičar Filip Ude nada se da će na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru na konju s hvataljkama osvojiti najsjajnije odličje, ali planira i nastup na svojim četvrtim OI 2020. u Tokiju.

"Nastupom na kvalifikacijama za Olimpijske igre u Riju ostvario sam još jedan zacrtani cilj i sad se konačno mogu posvetiti treninzima na konju s hvataljkama za koju pripremam vježbu s kojom se mogu popeti na postolje", kazao je u utorak na konferenciji za medije u Nacionalnom gimnastičkom centru ATON u Nedelišću Filip Ude.

30-godišnji Čakovčanin smatra da se u životu moraju postaviti najviši ciljevi, a on je sebi zadao osvajanje zlatne medalje u Riju, te nastup na još jednim Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju.

Govoreći o realizaciji četverogodišnjeg projekta „Zajedno do Rija“, tijekom kojeg je odrađeno više od 1600 treninga i 33 natjecanja na kojima je Ude osvojio 15 medalja među kojima i srebrne sa Svjetskog prvenstva, trener Mario Vukoja najavio je kako će u sljedećih 100 dana Filip Ude sudjelovati na pet natjecanja, odraditi dva mini ciklusa priprema, te odraditi 140 treninga.

"Cijeli ovaj program zamišljen je s ciljem što bolje pripreme najboljeg hrvatskog gimnastičara za nastup na trećim Olimpijskim igrama za redom", rekao je Vukoja dok su međimurski župan Matija Posvec, čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač i načelnik Općine Nedelišće Darko Dania potvrdili da će podržati gimnastički projekt Filipa Udea i njegova nastojanja da se što bolje pripremi za nastup u Riju, jer je to čovjek, koji u svojim vitrinama ima tri srebrna odličja (olimpijsko, svjetsko i europsko) i zaslužio.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider