Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ninčević i Župan odlične

Fantela i Marenić korak do nove medalje na Europskom prvenstvu

Hrvatski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić nadomak su još jednog europskog odličja. U utorak će u finalu jedriti za srebro...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predzadnjeg dana Europskog prvenstva za olimpijske dvojce u Ateni nije išlo hrvatske predstavnike, međutim i ostale su posade jedrile dosta šareno, tako da u ukupnom poretku CRO jedra nisu puno izgubila u odnosu na jučer.

Šime Fantela i Igor Marenić u plov za odličja za deset najboljih ulaze s ukupno četvrtog mjesta, odnosno kao treća europska posada, s obzirom da vodeći Australci Belcher i Ryan ne konkuriraju za medalje. Britanci Patience i Willis su osigurali naslov europskih prvaka, drugi među Europljanima su Finci Lindgren/Lindgren s četiri boda prednosti u odnosu na Šimu i Igora, koji pak imaju dva boda manje od četvrte europske posade, Austrijanaca Schmida i Recihsteadera. Samo te tri posade u igri su za srebro i broncu.

"U ponedjeljak baš nismo dobro odjedrili, ali apsolutno smo unutra, možemo jedriti za dvije medalje. U najboljem slučaju smo srebrni, u najgorem četvrti. Bit će to zanimljiv troboj", komentirao je sa smiješkom Šime Fantela.

U ponedjeljak je na regatnom polju u Ateni puhao maestral, desetak čvorova snage: "Taj vjetar nismo imali tijekom tjedna, bilo je dosta rupa u polju i promjena smjera, u jednoj stranici vjetar bi promijenio smjer i nekoliko puta. Mi smo mislim griješili u strategiji, čuvali smo lijevu stranu regatnog polja koja je prolazila svih ovih dana, ali u ponedjeljak nije bilo tako", objasnio je Igor Marenić.

Šime Sorić i Marin Jakovčev su regatu završili na 68. mjestu.

U ženskoj konkurenciji 11. mjesto su zauzele Enia Ninčević i Romana Župan. To je jedan od najboljih rezultata našeg ženskog olimpijskog dvojca, i da ponedjeljak nije bio problematičan za njih, kao i za Šimu i Igora, imale bi dobre izglede ući i u plov za odličja, što bi bio vrhunski rezultat, ovako su ostale na korak do tog ostvarenja: "Zadovoljne smo. Ono što nas jako raduje je poredak nacija, desete smo, a to bi nam za dva mjeseca na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj donijelo mjesto na Olimpijskim igrama 2016. i mogle bismo se na miru pripremati, bez stresa oko norme", komentirala je Enia Ninčević.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider