Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kakav početak sezone...

Fantastična Sandra Perković pobjedom i rekordom otvorila Dijamantnu ligu!

Na impresivan način je Sandra dala do znanja konkurenticama što mogu očekivati od ove sezone.

Sandra Perković (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković novu sezonu Dijamantne lige otvorila je pobjedom na mitingu u Dohi uz rekord ovog natjecanja od 71.38 metara, što je za samo tri centimetra kraći hitac od njezinog osobnog i apsolutnog hrvatskog rekorda.

Najbolja hrvatska atletičarka pokazala je suparnicama da je i ove sezone spremna za najveće domete, a eksplodirala je u trećoj seriji, kad je njezin disk poletio do novog rekorda Dijamantne lige. Perković je držala i stari rekord od 70.88 metara, koji je stajao od mitinga u Šangaju 2016. godine.

Deklasirala Kubanke i najavila lov na peto uzastopno euro-zlato

Naša diskašica je u prvoj seriji bacila 66.78 metara za vodstvo, koje joj je nakratko u drugoj seriji preotela Kubanka Yaime Perez hicem od 66.82 metra. No, već u sljedećem pokušaju Perković se vratila na čelo sa 67.41 m, a ono najbolje ostavila je za kraj natjecanja.

"Bila sam tako blizu osobnom rekordu. Stvarno vjerujem da je Doha sretno mjesto za mene, kao što je bila i 2015. godine. Ozračje je čudesno, a uvjeti su idealni za početak sezone", izjavila je Sandra Perković koja ide po sedmi uzastopni trijumf u Dijamantnoj ligi, ali glavni cilj ove sezone je Europsko prvenstvo u Berlinu u kolovozu, gdje će Sandra loviti peto uzastopno zlato.

"Ovo je idealan početak i priprema za Europsko prvenstvo. Doha me pripremila da tamo ostavim trag", zaključila je Perković kojoj su društvo na pobjedničkom postolju radile dvije kubanske diskašice, Yaime Perez (66.82) i Denia Caballero (63.80).

Dijamantna liga, bacanje diska (Ž):

1. SANDRA PERKOVIĆ (HRV) 71.38 metara

2. Yaime Perez (Kub) 66.82

3. Denia Caballero (Kub) 63.80

4. Andressa de Morais (Bra) 63.77

5. Dani Stevens (Aus) 63.59

6. Gia Lewis-Smallwood (SAD) 58.73

7. Whitney Ashley (SAD) 58.42
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider