Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravo Ana!

Fantastična Ana Šimić umalo osvojila Dijamantnu ligu!

Hrvatska skakačica u vis Ana Šimić bila je vrlo blizu pobjedi u Zuerichu i ukupnom trijumfu u Dijamantnoj ligi, ali ju je Ruskinja Marija Kučina uspjela nadvisiti preskočivši dva metra.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči obračuna na Weltklasseu u redoslijedu Dijamantne lige na prvom mjestu su sa 10 bodova izjednačene bile Blanka Vlašić i Marija Kučina. Ana Šimić je bila dva boda iza vodećeg dvojca.
I dok su svi očekivali dvoboj Vlašić i Kučine za ukupnu pobjedu, dobar dio večeri upravo je 24-godišnja Šimić bila najbliža 5 kg teškom dijamantnom trofeju.

Iz prvog pokušaja je preskakala sve visine, od prvog izlaska na zaletište na 185 cm, pa sve do 198 cm, kad je na skakalištu ostala sama u borbi s Kučinom. Nažalost, tek oporavljena hrvatska rekorderka Blanka Vlašić triput je rušila na 196 cm te s preskočenih 193 cm završila na diobi četvrtog mjesta.

Nakon što je Kučina u prvom pokušaju na 198 cm srušila letvicu, činilo se da će ovo biti večer iz snova za Anu Šimić. Ruskinja se odlučila kockati i ostaviti preostala dva pokušaja za dva metra, visinu svog osobnog rekorda. Rizik joj se isplatio već u prvom pokušaju. Izvela je savršen skok i skinula Šimić s prvog mjesta. Nažalost, Ana nije uspjela prvi put u životu preletjeti preko granice od dva metra i tako je pobjeda na Letzigrundu, kao i ukupna pobjeda u Dijamantnoj ligi, pripala Ruskinji. Šimić je na kraju završila kao druga u ukupnom redoslijedu, s dva boda više od Blanke Vlašić.

U natjecanju bacača kugle Zadranin Stipe Žunić, četvrti s nedavnog Europskog prvenstva, na istom je bacalištu osvojio 10. mjesto sa samo jednim ispravnim hicem. Žunić je u prvoj seriji bacio 19,31 m i na kraju bio bolji samo od Španjolca Vivasa. Prvo mjesto s trećim najboljim rezultatom sezone (21,88 m) osvojio je Amerikanac Reese Hoffa, kojemu je pobjeda na Weltklasseu donijela i ukupan trijumf u Dijamantnoj ligi.

REZULTATI, disk (ž):
1. SANDRA PERKOVIĆ (HRV) 68,36
2. Gia Lewis-Smallwood (SAD) 67,32
3. Dani Samuels (Aus) 64,86
REDOSLIJED DL:
1. SANDRA PERKOVIĆ (HRV) 30
2. Gia Lewis-Smallwood (SAD) 13
3. Dani Samuels (Aus) 9


REZULTATI, vis (ž):
1. Marija Kučina (Rus) 2,00
2. ANA ŠIMIĆ (HRV) 1,98
3. Ruth Beitia (Špa) 1,93
4. BLANKA VLAŠIĆ (HRV) 1,93
4. Oksana Okuneva (Ukr) 1,93
REDOSLIJED DL:
1. Marija Kučina (Rus) 18
2. ANA ŠIMIĆ (HRV) 12
3. BLANKA VLAŠIĆ (HRV) 10


REZULTATI, kugla (m):
1. Reese Hoffa (SAD) 21,88
2. David Strol (Njem) 21,47
3. Joe Kovacs (SAD) 21,43
...
10. STIPE ŽUNIĆ (HRV) 19,31
REDOSLIJED DL:
1. Reese Hoffa (SAD) 15
2. David Strol (Njem) 9
3. Joe Kovacs (SAD) 8

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider