Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Izvukli se Česi i Mađari

Dvije drame u Herningu i Aalborgu završile bez pobjednika

Prve dvije utakmice 2. kola na Europskom prvenstvu rukometaša u Danskoj u utorak su završile bez pobjednika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Makedonija i Češka odigrale su 24:24 u skupini A u Herningu, dok je ogled Islanda i Mađarske u B skupini u Aalborgu završio rezultatom 27:27.

Kiril Lazarov zabio je 12 golova iz 23 pokušaja za reprezentaciju Makedonije u ogledu protiv Češke, koju je predvodio Pavel Horak s 8 golova. Upravo je Horak zabio izjednačujući gol za Češku za konačnih 24:24 minutu i sedam sekundi prije kraja ogleda. Filip Jicha dodao je šest golova u sastavu Češke. Obje reprezentacije osvojile su prvi bod na smotri, nakon što su u ogledima 1. kola bile poražene. Drugu utakmicu 2. kola u toj skupini odigrat će domaćin Danska i Austrija.

Jednako neizvjestan bio je sraz Islanda i Mađarske koji je također završio bez pobjednika. Mađari su u prvom poluvremenu imali i četiri pogotka prednosti, a dobili su ga s minimalnih 16:15. U nastavku Islanđani nisu znali sačuvati prednost od tri pogotka razlike, pa se ušlo u napetu završnicu. Runar Karason je s desnog krila zabio za vodstvo Islanda 27:26 minutu i 14 sekundi prije kraja, ali je Mate Lekai niskim udarcem s 9 metara izjednačio i postavio konačni rezultat 8 sekundi prije zvuka sirene.

Aron Palmarsson bio je najbolji strijelac u momčadi Islanda s 8 golova, a Gabor Ancsin sa 7 kod Mađara. Island sada ima 3 boda, dok je Mađarskoj ovo prvi bod na prvenstvu. Kasnije u ovoj skupini igraju Španjolska i Norveška.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider