Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Počela fešta rukometa

Danci pobjedom otvorili Euro, prvi dan mini iznenađenje

Europsko prvenstvo u rukometu trijumfalno je otvorio domaćin i branitelj naslova Danska.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Danska je u prvom kolu skupine A Europskog prvenstva pred 14 tisuća gledatelja u Herningu svladala Makedoniju 29:21, čiji je izbornik bivši hrvatski reprezentativac Ivica Obrvan.

Počeo rukometni Euro: Hrvatski suci dijelili pravdu Islandu i Norveškoj

Od prve minute su domaćini na krilima krcate Jyske Bank Boxen lomili otpor žilavih Makedonaca, koji su do odmora imali pristojan zaostatak (-4), kao i u uvodnim minutama drugog poluvremena, ali svaku nadu da mogu do iznenađenja ubila im je danska serija od 3-0 sredinom nastavka, nakon koje je na semaforu zasvijetilo 19:12. Poslije toga su Hansen i društvo rutinski priveli utakmicu kraju...

Prvo ime Danske bio je fenomenalni vratar Niklas Landin, koji je imao 17 obrana. Tek neznatno slabiji učinak (15 obrana) imao je njegov kolega na drugoj strani Borko Ristovski, ali danski rukometaši bili su puno raspoloženiji i, raznovrsniji, jer 11 ih se upisalo u strijelce (najbolji Mortensen s pet i Hansen sa četiri gola). Kod Makedonaca već tradicionalno prvo ime Kiril Lazarov sa sedam golova.

Prvi dan ponudio je i jedno iznenađenje. Ne preveliko, jer Češka nije nikakva rukometna velesila, ali nitko nije očekivao da će ih Austrija razbiti s 10 razlike (30:20). Robert Weber je bio najefikasniji sa sedam golova, a po šest su dodali Viktor Szilagyi i Roland Schlinger. Filip Jicha je za Čehe zabio najviše (šest pogodaka), ali je šutirao prema golu čak 18 puta. Češki vratari Mrkva i Stochl imali su 14 obrana, koliko i Nikola Marinović na golu Austrije.

U skupini B, gdje je u prvoj utakmici Island pobijedio Norvešku, Španjolska se lako obračunala s Mađarskom (34:27). Sedam pogodaka viška svjetski prvaci su imali već na poluvremenu, a u nastavku su to održali i upisali prva dva boda.

Stopostotni učinak imali su najbolji španjolski strijelci (Albert Rocas i Victor Tomas postigli su po pet zgoditaka iz pet pokušaja). Mađare, kojima silno nedostaje Laszlo Nagy, predvodio je Gergo Ivancsik sa šest golova, ali nitko od suigrača mu se nije priključio na pravi način.

U ponedjeljak, u 18 sati, Hrvatska otvara natjecanje u skupini D ogledom protiv Bjelorusije.

Što očekujete od rukometaša na EP-u u Danskoj?

Ukupno glasova:

 

Europsko prvenstvo
Skupina A
Češka Austrija 20:30
Danska Makedonija 29:21
  Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Austrija 1 1 0 0 2
2. Danska 1 1 0 0 2
3. Makedonija 1 0 0 1 0
4. Češka 1 0 0 1 0
Sljedeće utakmice
14.1. Makedonija Češka
14.1. Danska Austrija
Skupina B
Island Norveška 31:26
Španjolska Mađarska 34:27
  Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Španjolska 1 1 0 0 2
2. Island 1 1 0 0 2
3. Norveška 1 0 0 1 0
4. Mađarska 1 0 0 1 0
Sljedeće utakmice
14.1. Mađarska Island
14.1. Norveška Španjolska

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider