Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zaključeno prvo kolo

Francuzi i Šveđani slavili istom razlikom, Srbima triler protiv Poljaka

Odrađeno je prvo kolo i u skupinama C i D na Europskom prvenstvu u rukometu, koje se tijekom ovog siječnja održava u Danskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo da je Hrvatska lakoćom na premijeri pobijedila Bjelorusiju 33:22, a u toj skupini D je na sličan način Švedska odradila posao protiv Crne Gore i slavila sa 28:21.

Hrvatska sjajna, Bjelorusija nemoćna: Kauboji furiozni na startu Eura!

Sa sedam pogodaka je Šveđane predvodio Kim Ekdahl du Rietz. Pet je puta suparničku mrežu pogađao Mattias Zachrisson, dok su po četiri gola dali Lukas Karlsson i Andreas Nilsson. U sastavu Crne Gore najbolji je bio Vasko Sevaljević sa pet golova.

Hrvatska za dva dana igra protiv Crne Gore.

U skupini C je Francuska pobijedila Rusiju 35:28. Posljednji rezultatski kontakt su Rusi imali na 7:7, nakon čega je Francuska pojačala ritam, te je sustavno podizala prednost. Istaknuli su se Alix Nyokas s devet, Michael Guigou sa sedam i Nikola Karabatić sa šest pogodaka.

U tvrdoj i neizvjesnoj utakmici Srbija je s 20:19 bila bolja od Poljske. Po tri su pogotka za Srbiju postigli Vujin, Zelenović i Stojković.

Europsko prvenstvo u rukometu, 1. kolo:

skupina C:

Francuska - Rusija 35:28 (19-14)

Srbija - Poljska 20:19 (13-9)

 

skupina D:

Hrvatska - Bjelorusija 33:22 (16-11)

Švedska - Crna Gora 28:21 (18-13)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider