Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravo majstori!

Hrvatska se poigrala s Rusijom: Kauboji odlični!

Europsko prvenstvo u rukometu Hrvatska je nastavila trijumfalno.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Rusiju 33:25 u drugom kolu drugog kruga Europskog prvenstva u Danskoj. Hrvatska je ovom pobjedom ostala u igri za polufinale, ali i dalje ne ovise naši rukometaši sami o svojoj sudbini.

Kauboji su u igri mačke i miša lakoćom se obračunali s nedoraslim suparnikom, a izbornik Slavko Goluža uspio je odmoriti nekolicinu glavnih vedeta za ogled s Poljskom koji se igra u srijedu.

EUROPSKO PRVENSTVO - VIJESTI I REZULTATI

Odlično je Hrvatska otvorila utakmicu, vrlo dobro raspoložen u prvim minutama bio je Mirko Alilović, a Zlatko Horvat, kojem je Goluža dao prednost pred Ivanom Čupićem, zabijao je sa svih strana (s desnog krila, iz sedmeraca, kontri...) pa su u jednom trenutku prvog poluvremena Kauboji imali impozantnih 12:4. Prilično brzo je utakmica otišla u jednosmjernu ulicu, a Goluža je sredinom prvog dijela posegnuo za Ivanom Sliškovićem, Splićaninom iz Celja koji mu je uzvratio s dva pogotka u dvije minute poslije ulaska u igru.

Luksuz zbog velike razlike: Odmor Duvnjaku, Kopljaru, Voriju...

U nijednom trenutku Rusi nisu uspjeli izjednačiti, a kamoli povesti. Na poluvrijeme se otišlo s +5 (16:11), a u drugom trenutku razlika je u jednom trenutku narasla i do najvećih +9. Kako je razlika rasla i primicao se kraj, tako je Goluža počeo odmarati jednog po jednog igrača iz udarne sedmorke, pa su priliku dobili Losert, Vuković, Valčić, Buntić, Ninčević...

Najefikasniji u hrvatskim redovima bio je Zlatko Horvat sa sedam golova. Po 5 su postigli Igor Vori i Ivan Slišković, dok su Ivan Ninčević, Manuel Štrlek i Denis Buntić zabili po 3 gola. Kod Rusa je najefikasniji s 5 golova bio Aleksej Poljakov.

U srijedu s početkom u 20.15 Hrvatska igra posljednju utakmicu drugog kruga protiv Poljske.

Europsko prvenstvo
Skupina 2
Rusija Hrvatska 25:33
Francuska Bjelorusija 18:00
Poljska Švedska 20:15
  Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Hrvatska 4 3 0 1 6
2. Francuska 3 3 0 0 6
3. Švedska 3 2 0 1 4
4. Poljska 3 2 0 1 4
5. Rusija 4 0 0 4 0
6. Bjelorusija 3 0 0 3 0
Sljedeće utakmice
22.1. Rusija Bjelorusija
22.1. Francuska Švedska

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider