Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
evo kako to zvuči

VIDEO: Lijepa naša teško 'stradala' u Beogradu, ali nije jedina koja je izviždana

Na otvaranju Europskog vaterpolskog prvenstva domaći su navijači zviždali kome su god stigli.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U beogradskoj Areni sinoć je otvoreno Europsko prvenstvo u vaterpolu, a osim još jedne visoke pobjede Srbije nad Hrvatskom priča se o i nekorektnom ponašanju domaće publike. Hrvatska je himna očekivano izviždana, iako je uvijek grozno čuti zaglušujuće zvižduke kada se tako nešto dogodi na ovim prostorima. U srpskim medijima bili su rijetki koji su osudili takvo ponašanje.

No, srpski su navijači zviždali na podizanju zastava osim hrvatskoj zastavi zviždali i onima Njemačke, Crne Gore, Mađarske, Turske… Zviždalo se i političarima, pogotovo predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću.

''Neka pobijedi najbolja ekipa, neka pobijedi viteštvo i sport. Za nas je ovo natjecanje prilika da svijet bolje upozna Srbiju," poručio je Nikolić otvorivši EP. Nije mislio da će se prvog dana pisati i o ovakvim stvarima iako publika u Areni nije bila tzv. nogometna već 'normalna'.

Ministar omladine i sporta, bivši vaterpolist zagrebačke Mladosti Vanja Udovičić poručio je kako je Srbija zemlja sporta i vaterpolo prvaka. Gledatelji su zviždali Udovičiću kada se zahvalio srpskom premijeru Aleksandru Vučiću na podršci u organizaciji natjecanja.

"Hvala vam što zviždite jer ste me podsjetili da smo upravo u ovakvoj atmosferi dobivali najteže utakmice i više puta pokazali da smo velika ekipa. Često smo osvajali medalje u ovakvim atmosferama", kazao je Udovičić.

Najveća beogradska dvorana je prilikom svečanog otvaranja kontinentalnog prvenstva bila ispunjena gotovo do posljednjeg mjesta, a derbi utakmica prvog kola Grupe B između Srbije i Hrvatske igrala se pred više od 11.000 gledatelja.

Europsko prvenstvo u Beogradu trajat će do 23. siječnja i bit će najmasovnije u 90 godina dugoj povijesti ovog natjecanja. Sudjelovat će 16 muških i 12 ženskih nacionalnih vrsta.

Pobjednici u obje kategorije će izboriti plasman na OI u Rio de Janeiru, s tim da su Hrvatska, Srbija i Grčka već izborili OI.

EP će pratiti 300 akreditiranih novinara, a pravo tv prijenosa kupila je 31 medijska kuća, a utakmice će biti direktno emitirane i u SAD. Također, 100 prijenosa utakmica bit će dostupno i na internetu.

U Beogradskoj areni su za potrebe turnira postavljena dva montažna bazena - manji za zagrijavanje i veliki za utakmice. Naslov europskog prvaka brani Srbija.

Može li Hrvatska do medalje u Beogradu (EP vaterpolo)?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider