Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ništa od medalje

'Obrana je bila dobra, ali u napadu smo previše toga promašili'

Hrvatski vaterpolisti ostali su bez šanse da se bore za medalju na Europskom prvenstvu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nije se plasirala u polufinale Europskog prvenstva u Beogradu. Mađarska je u četvrtfinalnoj utakmici pobijedila Hrvatsku rezultatom 8:5 (2:1, 3:2, 1:1, 2:1). Za Hrvatsku je dva gola dao Ante Vukičević, a po jedan su postigli Antonio Petković, Maro Joković i Luka Lončar.

"Zaslužena pobjeda Mađarske. Previše toga nismo danas iskoristili da bi mogli računati na pozitivan rezultat. Previše propuštenih šansi, zicera, peterac, dosta smo toga promašili. Obrana nije čak bila toliko loša. Osam golova nešto je što je pristojno da se igra protiv Mađara, no napad nije bio na tom nivou. Previše situacija koje nismo znali kapitalizirati i naplatiti. Kad se to dogodi u jednoj ovakvoj utakmici, na Europskom prvenstvu, protiv ovakvog protivnika utakmica se gubi", izjavio je izbornik Ivica Tucak i dodao;

"Idemo pokušati završiti ovaj turnir do kraja na najbolji mogući način. Maksimalnom mobilizacijom napraviti jednu potpunu analizu ovog stanja danas. Maksimalna mobilizacija za ono što je najvažnije, a to su Olimpijske igre".

"Potpuno zaslužena pobjeda Mađara. Odigrali su jednu odličnu utakmicu. Mi smo donekle čak u obrani i izgledali dobro, međutim štekalo je u napadu što je sigurno zasluga njihovog golmana koji je danas branio fenomenalno. On je danas napravio tu razliku. Što je tu je, to je sport, zato ga volimo i igramo. Na sljedećem ćemo natjecanju nadam se biti bolji", izjavio je kapetan Josip Pavić.

Iduću utakmicu Hrvatska igra protiv reprezentacije Italije u četvrtak 21. siječnja u 18.45 sati.

"Izgubili smo ovu utakmicu protiv Mađarske posve zasluženo. Bili su bolji tijekom cijele utakmice. Mislim da smo cijeli turnir odigrali ispod nivoa. To se prije svega odnosi na ove dvije jake utakmice koje smo podbacili i nažalost ispali smo iz borbe za medalje", zaključio je Damir Burić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider