Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Medalja nakon 15 godina

EP u judu za juniore: Srebro za Matić, bronca za Kumrića

Hrvatski reprezentativci u subotu su osvojili dvije medalje na Europskom prvenstvu u judu u Bukureštu, Barbara Matić je u kategoriji do 70 kilograma osvojila srebro, dok je Zlatko Kumrić u kategoriji do 100kg stigao do bronce.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U finalnoj borbi Barbara Matić je izgubila zlatnim bodom od predstavnice Nizozemske Sanne Lisa Van Dijke. Uz to što je zaista nedostajalo malo sreće u finalu, ni ždrijeb nije bio puno bolji. Već u prvom kolu Matić je morala na Ruskinju Mariju Zolnikovu koju pobjeduje točno za minutu. Francuskinja Marie-Eve Gahie čekala je u drugom kolu, a izdržala je 12 sekundi duže nego Ruskinja. U četvrtfinalu je Matić bila bolja od Austrijanke Michaelle Pollers, dok je u polufinalu upisala pobjedu protiv Britanke Ebony Drysdale-Daley.

Nakon 15 godina Hrvatska je ponovno osvojila mušku juniorsku medalju, za koju se pobrinuo Zlatko Kumrić. Fantastičnim nastupom u borbi za broncu bio je bolji od Slobodana Đorđe iz Srbije. U prvom kolu bio je bolji od Poljaka Gregorza Slabiaka, a u drugom je pobjedio Ukrajinca Semena Rakitu. Poraz je usljedio u polufinalu od Rusa Nijaza Iljasove koji je kasnije osvojio zlatno odličje.

U subotu su nastupili još i Buga Kovač (7.mjesto do 63kg) i Tihea Topolovec (7. mjesto do 52kg). (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider