Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Problem - igrač manje

Babić sasvim iskreno: Moramo poboljšati protok lopte, igramo sporo

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić te Ivan Stevanović i Igor Karačić prokomentirali su pobjedu Hrvatske protiv Bjelorusije na otvorenju Eura i najavili utakmicu s Norveškom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je na otvaranju Europskog rukometnog prvenstva u Poljskoj svladala Bjelorusiju 27:21, a izbornik Željko Babić prokomentirao je što njegova momčad mora popraviti u nastavku natjecanja.

„Moramo na treningu poraditi na igraču manje, to može biti jako važan segment. Jučer smo imali previše isključenja (12 minuta)“, kazao je Babić.

Hrvatski rukometaši su se u prvom poluvremenu prilično mučili.

„Moramo poboljšati protok lopte. Igramo sporo, s puno vođenja, a to nije dobro. Ne znamo možemo li to popraviti?“ iskreno je priznao Babić dodajući kako bi želio da Hrvatska od prve minute igra u visokom ritmu.

Jedan od najboljih pojedinaca utakmica bio je vratar Ivan Stevanović, koji je zamijenio indisponiranog Mirka Alilovića i svojim obranama pogurao cijelu momčad do pobjede.

Još vijesti

„U prvom poluvremenu nismo bili dovoljno agresivni, no ulaskom Jakova Gojuna poboljšali smo taj segment igre, a na meni je bilo da to ispratim obranama“, kazao je Stevanović.

„Od obrane sve počinje. Igra u drugom dijelu je putokaz kako dalje. Kad je obrana čvrsta i stabilna, i vrataru je puno lakše.“

Igor Karačić bio je igrač utakmicu po izboru EHF-a. Karačić se okrenuo prema Norveškoj, sljedećom protivniku Hrvatske.

„Imaju odličnu i raznovrsnu momčad. Najjači su na lijevoj strani, gdje igraju Sander Sagosen i Lee Hansen. Od njih sve kreće.“

Norveška je u prvoj utakmici izgubila od Islanda 26:25, a dvojac na lijevoj strani zabio je ukupno šest golova, svaki po tri. Međutim, Kristian Bjornesen je na desnoj strani zabio sedam golova.

„Ako sutra budemo igrali kako znamo i umijemo, sve će ovisiti o nama. Norvežani imaju brz i tečan protok lopte, ako to zaustavimo, neće biti problema. Ne smijemo im ući u mlin“, upozorava Karačić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider