Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
evo kako su pali Francuzi

VIDEO: Zasjenio Karabatića i uništio svemoćne Francuze uoči 34. rođendana

Karol Bielecki najzaslužniji je što Poljska u drugi krug ide s maksimalnim brojem bodova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poljska je savršena odradila prvi dio Europskog prvenstva. U novu skupinu, u kojoj je i Hrvatska, prenose maksimalna četiri boda, baš poput Norveške. No, Poljska je ipak prvi favorit za prolaz u polufinale EP-a koje domaći navijači itekako očekuju.

Nakon izbacivanja Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru i osvojene bronce, očekivanja u domovini su naglo porasla. Tom se pritisku trebalo nekako oduprijeti i polsjki su rukometaši u tome uspjeli. Nakon dvije tijesne pobjede protiv Srbije i Makedonije stigla je velika nagrada – pobjeda protiv Francuza 31:25.

Sada u drugom krugu mogu biti i izjednačeni s apsolutnim vladarima svjetskog rukometa i svejedno idu u polufinale. Ne otpisujemo tu niti Hrvatsku koja ima dva boda, ali ni Norvežane koji su iznenadili sve.

Bombarder Karol ne staje ni s 34  godine

No, Poljaci su kao domaćini u idealnoj poziciji, a to im je donio spomenuti trijumf protiv Francuske. Za njega je pak najzaslužniji legendarni Karol Bielecki, koji će za tri dana napuniti 34. godine. Zabio je Francuzima čak devet pogodaka i veliki Thierry Omeyer nije imao rješenja za dalekometne projektile poljskog razarača.

Suigrač naših ubojitih krila iz Kielcea, Manuela Štrleka i Ivana Čupića, hrvatskoj je i općenito rukometnoj javnosti poznat po svojim zaštitnim naočalama odnosno onom groznom sudarom s našim Josipom Valčićem iz 2010. godina kada je ostao bez oka. Nakon dvije operacije čak je objavio kraj karijere, ali se brzo predomislio i srećom vratio rukometu.

Šest godina kasnije Bielecki je uništio i moćnu Francusku te zasjenio najboljeg rukometaša svijeta Nikolu Karabatića koji je postigao jedan jedini gol iz čak sedam pokušaja. Hoće li mu ovaj na prvenstvu imati prilike uzvratiti znat ćemo nakon drugog kruga ili polufinala, jer opet se ove dvije reprezentacije mogu naći tek u finalu ili susretima za pozicije iza finalista.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider