Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Možemo odahnuti

Norveška povukla Hrvatsku u drugi krug Europskog prvenstva!

Bjelorusi nisu uspjeli iznenaditi Skandinavce i drugi put u dva dana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji utakmica s Islandom postala je nebitna po pitanju samog plasmana u iduću fazu.

Norveška je pobijedila Bjelorusiju 29:27 u prvoj utakmici trećeg kola skupine B čime je i prije dvoboja Hrvatska - Island bilo jasno da će iz Katowica u Krakow i Norveška i Hrvatska.

Većim dijelom prvog poluvremena Bjelorusi su igrali bolji rukomet od Norvežana, ali na odmor nisu uspjeli otići s više od jednog pogotka prednosti.

U nastavku potpuno obrnuta priča, s tim da je Norveška do sredine drugog dijela stekla kapitalna četiri gola prednosti i rutinski privela dvoboj kraju. Bjelorusija tako nije ponovila veliko iznenađenje iz drugog kola kada su svladali favorizirane Islanđane.

Za pobjedu Norvežana najzaslužniji je bio vratar Espen Christensen s 13 obrana te Kristian Bjornsen i Christian O'Sullivan s po pet golova.

Kod Bjelorusa standardno najbolji Sergej Rutenka (devet golova) i pravo otkriće turnira, 21-ogodišnji vratar Vjačeslav Saldacenka koji je imao impresivnih 18 obrana.

Makedonci izbacili Srbe golom sekundu prije kraja

U skupini A pravu drama u okršaju Makedonije i Srbije za treće mjesto i drugi krug. Završilo je 27:27, a remi je odgovarao Makedoncima koji idu dalje zbog bolje gol-razlike tj. manjih poraza u utakmicama protiv Francuske i Poljske koje su još ranije osigurale prolaz u iduću fazu.

U zadnjih 30 sekundi ušlo se s prednošću Srbije 26:25. Dakle, u tim trenucima Srbija je išla dalje, a Makedonija se opraštala od turnira. Međutim, 29 sekundi prije kraja Stojanče Stoilov poravnava, ali Darko Đukić donosi vodstvo Srbima 12 sekundi prije kraja - 27:26.

Nekadašnji hrvatski reprezentativac i izbornik Makedonije Ivica Obrvan pozvao je odmah nakon toga time-out i dogovorio sa svojim igračima završnu akciju koja je urodila plodom jer sekundu prije kraja Dejan Manaskov pogađa za delirij makedonskih igrača i navijača.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider