Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'pokazali pravo lice'

Babić želi dobiti svaku iduću utakmicu, Marić vjeruje u polufinale

Hrvatska je odigrala veliku utakmicu kada je to bilo najpotrebnije, no ostaje žal zbog poraza od Norveške...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski rukometaši su u utorak protiv Islanda odigrali fantastičnu utakmicu, pobijedivši 37-28, a izbornik Željko Babić nije želio prognozirati kako će biti u drugom krugu Europskog prvenstva u Poljskoj.

"Teško je sada reći zašto ovako nismo odigrali protiv Norveške. No, važno je da smo danas pobijedili", kazao je nakon utakmice izbornik Babić.

Hrvatska je na koncu osvojila drugo mjesto u skupini i u drugi krug prenosi dva boda. U drugom dvoboju iz ove skupine Norveška je pobijedila Bjelorusiju 29-27 i prenosi četiri boda, dok Bjelorusija ide dalje bez bodova. Hrvatska će u drugom krugu igrati u skupini I protiv Poljske koja je pobijedila Francusku 31-25 i tako prenijela četiri boda, Francuzi dolaze s dva, a Makedonci bez bodova. Dvije najbolje reprezentacije izborit će plasman u polufinale, a može li se Hrvatska naći u tom društvu.

Može li Hrvatska proći u polufinale rukometnog EP-a?

Ukupno glasova:

"Teško je bilo šta prognozirati, jer na Europskom prvenstvu svatko svakoga može pobijediti. Za svakog se protivnika pripremamo i pokušavamo se prilagoditi koliko je to moguće. Idemo utakmicu po utakmicu sa željom da svaku dobijemo", dodao je Babić.

Najefikasniji u redovima Hrvatske bio je Marino Marić sa osam golova.

"Odigrali smo odlično u obrani, pročitali smo ih i igrali agresivno. Potukli smo se, kao što i treba biti slučaj. Danas je bilo odlično, ali ostaje žal da nismo protiv Norveške tako odigrali, jer bi u drugi krug prenijeli četiri boda. Razumijem kritike javnosti zbog toga, ali ovo je bilo naše pravo izdanje", izjavio je Marić.

Na upit može li Hrvatska protiv Poljske i Francuske odigrati na ovakvoj razini, Marino Marić je kazao:

"Kad je loše ne treba biti previše tužan, ali isto tako ne treba padati u euforiju kada nam ide dobro. Ipak, danas smo pokazali što možemo. Trebamo biti konstantni, svaki puta moramo dati sto posto i to je put do uspjeha. Ja se nadam polufinalu".

Hrvatska drugu fazu Europsko prvenstva otvara za dva dana utakmicom protiv Makedonije, a nakon toga slijede odlučujući ogledi protiv Francuske i Poljske.

Još vijesti

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider