Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Iz "svog" Wengena

Emotivna ispovijest Ivice Kostelića: "Ne želim zvučati neskromno, ali..."

Legendarni hrvatski skijaš bio je zadovoljan prvim osvojenim bodovima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije točno 15 godina, 13. siječnja 2002., u Wengenu je Ivica Kostelić ostvario svoju prvu od šest pobjeda u tom švicarskom zimovalištu.

Ovog petka Kostelić je 22. mjestom u kombinaciji osvojio prve bodove u sezoni 2016./2017. Bio je jako zadovoljan, prvenstveno činjenicom da se još jednom došao pozdraviti s publikom u Wengenu.

"Jedan od mojih glavnih faktora motivacije je bilo da još jednu sezonu nastupim ovdje, na meni tako dragom brdu. Lani smo imali slalom na spust stazi i to nije bilo to. Jednako kao što sam htio nastupiti na Sljemenu tako sam htio i nastupiti ovdje na stazi koja mi je donijela mnogo veselja u karijeri", rekao je Kostelić spuštanja niz stazu s kojom ima posebnu vezu.

"Teško mi je reći, nešto sigurno postoji, ponekad razmišljam o tome. Moguće je da je razvedeni teren jedan od onih koji meni odgovara kao skijašu, a takvi su upravo ovdje u Švicarskoj, i u Adelbodenu je takav. Drago mi je da sam imao uspjeha na stazama takvim koje su vrlo zahtjevne. Uvijek sam se dobro osjećao ovdje, otkako sam prvi put došao imao sam posebnu vezu s publikom. Često smo pjevali, svirali gitaru. Jednostavno, sve je to dio jedne energije dobre koja se vjerojatno prelila i na rezultate."

"Put moje obitelji zaslužuje više od riječi"

Sam priznaje da je u slalomu malo "prikočio" kako mu se ne bi dogodilo izlijetanje.

"Slalom je bio u redu, nisam htio previše riskirati nego doći u cilj. Spust je bio jako dobar, dugo vremena nisam spust odvozio tako dobro. Uvjeti su bili takvi da nam nisu omogućili fer natjecanje, ali izvukao sam najbolje."

Ivica je vrlo emotivno pričao o počecima skijaške priče u obitelji Kostelić.

"Baš sam to rekao svima, teško je govoriti o našem putu... Ne želim zvučati neskromno, ali put moje obitelji zaslužuje više od riječi. To je bila jedna velika ljubav kojoj smo posvetili svoje živote. Sada ta jedna priča dolazi kraju, s ponosom gledamo na ono što smo napravili. Imali smo dug put, drugačiji put i ostaju sjećanja. Teško je o tome govoriti, vjerojatno ćemo samo mi znati što se dogodilo. Osjećam nekad u prisnosti mojih navijača da mnogi imaju dojam da je to bila posebna priča. I dalje ona traje, kroz svoju priču smo omogućili mladim skijašima u Hrvatskoj da imaju puno bolje uvjete nego što smo mi imali kad smo bili djeca."

Postoji mogućnost nastupa na Svjetskom prvenstvu

Posebno je ponosan bio na obilježavanje 50 godina Svjetskog kupa koje je priređeno u centru Zagreba.

"Da, bilo je to prekrasno. Moram reći posebno što se tiče mog oca, on je posebno bio inspiriran skijašima stare garde. O tim ljudima sam se ja naslušao jako jako puno dok smo putovali po Europi, i oni stvarno imaju veliku ulogu u tome što smo Janica i ja postali vrhunski skijaši. Velika je čast i privilegij što sam imao priliku ugostiti takve ljude u Zagrebu."

Na pitanje je li mu ovo zadnja utrka, Kostelić je odgovorio:

"Ne znam još, vidjet ću, teško mi je sada reći. Postoji mogućnost, možda u kombinaciji. Nije velika, ali vidjet ćemo."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider