Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Još 14 dana...

Duvnjak se priključio Kaubojima: Nadam se polufinalu!

Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupila se u petak u Zagrebu kako bi krenula put Umaga gdje će započeti s drugom fazom priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Ostalo je 14 dana do Svjetskog prvenstva na kojem smo si zadali odlazak u kvalifikacije za Olimpijske igre, a nakon toga ćemo si zadati novi cilj. Ne razmišljamo daleko, trenutno razmišljamo samo o tome da se što bolje pripremimo i o prvoj utakmici s Austrijom", izjavio je izbornik Slavko Goluža, te dodao:

Goluža: Ne daj Bože novih povreda

"Naš sustav rada se zna i nećemo otići od njega. Taj sustav nam je kroz obranu i napad donio rezultate. Naravno, neke stvari ćemo nadograditi. Sve će se bazirati na obrani, samo obrana i trčanje."

U Umag je otputovalo 18 igrača, a do odlaska u Katar s popisa putnika otpast će dva imena: "Nakon pripremnih utakmica protiv Srbije imat ćemo još dva dana treninga, a nakon toga imamo još dva dana u Kataru gdje ćemo imati vremena za posljednje dogovore. Najvjerojatnije će ići 16 imena. U ponedjeljak ćemo imati snimku ozljede Josipa Valčića i saznat ćemo u kojem je stanju. Ima još dosta rada pred nama i ne daj Bože nekih novih neželjenih povreda i situacija. U Zagreb se vraćamo 12. siječnja i tada će se znati konačan spisak", najavio je Goluža.

Duvnjak: Rio je primarni cilj

U drugoj fazi priprema suigračima se pridružio i ponajbolji rukometaš svijeta Domagoj Duvnjak koji je prokomentirao skupinu u kojoj se Hrvatska nalazi na Svjetskom prvenstvu: "Skupina je stvarno jako nezgodna, možda nije atraktivna, ali nezgodna je. Ići ćemo iz utakmice u utakmicu, nema lakog suparnika, ali ja se nadam da će to dobro izgledati. Tu nema lakog protivnika, bit će teško, ali se nadam da ćemo biti prvi u skupini. To bi stvarno bilo lijepo i bilo bi mnogo lakše da s prvog mjesta odemo u osminu finala. Cilj je biti među prvih sedam, osam koliko ih ide u Rio, to nam je primarni cilj, a poslije ćemo vidjeti. Nadam se da ćemo doći do polufinala."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider