Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Red Bull Sidrun

Dubrovčani ponovno dominirali vaterpolo haklovima

Kolijevka vaterpola ponovno ugostila finale Red Bull Sidruna i pokazala apsolutnu dominaciju treću godinu zaredom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Turnir sastavljan od desetominutnih vaterpolo utakmica na jedan gol i ove je godine obišao Jadran u potrazi za najboljom trojkom u moru. Ekipe od po tri igrača okupile su se u Biogradu, Šibeniku, Volosku i Dubrovniku i borile za ulazak u veliko finale Red Bull Sidruna 2015. u kolijevci vaterpola – Dubrovniku, gdje su im se u subotu 12. rujna pridružile i internacionalne ekipe iz Grčke, Italije, Crne Gore i Mađarske. Domaćini turnira po treći put su obranili dugu tradiciju vaterpola na plažama u svom gradu te pobjedom nad Biogradom u finalu stali na tron kao novi prvaci.

Natjecanje koje je malo ili malo više izmijenilo koncept vaterpola kako bi igračima dao priliku da u kratkom vremenu pokažu sve što znaju, a publici omogućilo da uživaju u dinamičnijoj akciji od one na koju su naviknuli, utakmice je skratilo na samo 10 minuta i umanjilo teren na samo jedan gol. Tko u tih 10 minuta postigne više pogodaka pobjednik je utakmice ili pak tko prije postigne 11 golova. Svi igrači amateri su, osim jednog neovisnog golmana koji je jedini profesionalac u igri i brani podjednako za obje ekipe.

Domaće i međunarodne ekipe u Dubrovniku su u subotu bile podijeljene u dvije skupine, da bi po dvije vodeće ekipe iz skupina igrale u finalu. Za treće mjesto borili su se riječki Kvarnerčić i grčki Poseidon, a Kvarnerčić je pobjedom osigurao potpuno hrvatsko postolje. Sumrak u dubrovačkoj staroj luci dočekao je finalnu utakmicu između Biograda (Restoran Rea) i domaćina Band of Brothers, a znatiželjne oči koje su okupirale cijeli mol bile su usmjerene ka malom plutajućem golu o kojem je ovisio cijeli ishod ovogodišnjeg Sidruna, tj. o tome čiju će loptu više puta ugostiti. Nakon deset napetih minuta i žestoke borbe u moru, Dubrovnik je potvrdio dominaciju, pa je Band of Brothers (Lukša Buconić, Orsat Buconić, Pavo Čučka, Jure Čučka) nakon rezultata 6:5 slavio na postolju.

Do 2016. godine i četvrtog Red Bull Sidruna, ekipama s Jadrana ostaje učiniti sve kako bi u idućoj sezoni Dubrovčane skinuli s trona. Ili će pak Dubrovčani još vještije krenuti u obranu svoje vladavine.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider