Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Medvjedi' se probudili

Druga pobjeda Medveščaka u sezoni: Razorili Ladu 5:1!

Hokejaši Medveščaka ostvarili su drugu pobjedu u novoj sezoni u KHL-u, nakon što pred oko 5000 gledatelja u Domu sportova sa 5-1 (1-0, 0-1, 4-0) porazili Ladu iz Toljatija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Medveščak je poveo u 9. minuti (8:37) kad su domaći imali brojčanu prednost na ledu. Pogodak je postigao bek Andrew Hutchinson, kojemu je to drugi gol u dresu Medveščaka. Bio je to i jedini pogodak u prvih 20 minuta.

Drugu trećinu obilježili su brojni promašaji Medveščakovih napadača u izglednim situacijama te rani pogodak gostiju. Lada je do izjednačenja došla nakon samo 45 sekundi igre u drugoj trećini (20:45), a strijelac je bio Čeh Jiri Hunkes.

Promašaje iz drugog dijela domaći hokejaši s kamatama su naplatili u posljednjih 20 minuta. Matt Anderson je u 44. minuti (43:03) upisan kao strijelac za 2-1, ali najveći dio posla kod tog pogotka obavio je novopridošli Amerikanac Aaron Palushaj. Samo 88 sekundi poslije (44:41) Martin St. Pierre je svojim trećim pogotkom u sezoni povećao prednost Medvjeda. U 48. minuti (47:45) drugi novak, Kanađanin James Wright, izborio je i realizirao kazneni udarac kad je Medveščak imao igrača manje. Pogodak za konačnih 5-1 u 52. minuti (51:20) postigao je Nathan Perkovich.

Medvešak je sa 6 bodova još uvijek na začelju ljestvice Zapadne konferencije, ali ima samo tri boda zaostatka za osmoplasiranim Torpedom.

Nakon domaće serije od četiri utakmice hokejaši Medveščaka će u srijedu, 24. rujna gostovati po drugi put ove sezone kod Slovana u Bratislavi, da bi dva dana poslije protiv istog suparnika započeli novu seriju od četiri utakmice u Domu sportova. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider