Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sve za publicitet

Doznajte kako se velika zvijezda kladi za milijune: Trik koji pali!

Mnogi su uvjereni kako je klađenje Floyd Mayweathera za milijunske svote dobrim dijelom marketinški trik...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vijest da je Floyd Mayweather uložio 5.9 milijuna dolara na pobjedu Miamija sa osam i više koševa razlike protiv Indiane u sedmoj utakmici finala Istočne konferencije NBA lige, u trenu je obišla svijeta.

>> Mayweather uložio 6 milijuna dolara na pobjedu Miamija s hendikepom!

Uplata od 5.9 milijuna dolara

Miami razvalio Indianu s 23 poena razlike, a proslavljeni boksački šampion navodno je zaradio oko 6 milijuna dolara. Ne zna se točno po kojem je koeficijentu uplatio okladu, ali sasvim je izvjesno da je okladu morao „spreadati“ na više kladionica. Jer, za takvu okladu u „komadu“ morao bi izravno nazvati Stevea Wynna, kockarsko-kladioničarskog mogula iz Las Vegasa, a pitanje je bi li je i on prihvatio.

Puno zaradio, ali i puno izgubio

Mayweather je naširoko poznat po svojim kladiteljskim avanturama. Nije mu prvi put da uplaćuje goleme iznose na sportske događaje.
„Puno sam zaradio kladeći se, ali i puno izgubio“, jednom je prilikom pitijski mudro poručio 36-godišnji neporaženi svjetski šampion u pet kategorija od superpera do lakosrednje.

Najplaćeniji sportaš na svijetu

Američki boksač voli se pohvaliti svojim bogatstvom pa se često na društvenim mrežama pojavljuje na fotografijama okružen snopovima novca. Poznat je po tome što ima „nos za novac“. Prema procjenama Forbesa u ovom trenutku je najplaćeniji sportaš na svijetu. Nedavno je ugovorio s američkom kabelskom televizijom Showtimeom šest mečeva u kojima će zaraditi 200 milijuna dolara. Samo u borbi sa Canelom Alvarezom, koja je zakazana za rujan ove godine, zaradit će 40 milijuna dolara.

Listiće oklada stavlja na društvene mreže

Mayweather svoje dobitne i gubitničke listiće voli podijeliti sa svojim obožavateljima na Twitteru. Od kolovoza 2010. do veljače 2012., dakle prije no što je otišao u zatvor na tri mjeseca zbog optužbe za obiteljsko nasilje, na Twitteru se pohvalio s točno 46 dobitničkih listića na kojima je uplatio 3.890.833 i zaradio 3.939.722 dolara.

Na Clipperse stavio 1.9 milijuna dolara

Navodno je prošle sezone najveći dobitak ostvario kladeći se na Clipperse (oklada od 1.9 milijuna dolara) u regularnom dijelu prošle sezone, te kladeći se protiv Denver Broncosa (1 milijun dolara) u NFL doigravanju. I sve bi to bilo super da u cijeloj priči ne postoji „kvaka 22“. Mnogi su uvjereni kako se dijelom radi o marketinškom triku prepredenog boksača.

Majstor za samoreklamu

Nije tajna kako je slavni boksač majstor za samoreklamu i promidžbu preko koje održava popularnost i posredno zarađuje goleme svote u svojem glavnom poslu – boksu. Mayweather koristi svaku priliku da dospije na naslovnice, a klađenje u milijunskim iznosima odlična je prilika da privuče pozornost svjetske javnosti. Imidž i publicitet donose milijune. To je stara istina.

Izgubio tri milijuna dolara kladeći se na studentsku košarku

Da sve nije kao što na prvi pogled izgleda, moglo se zaključiti krajem ljeta prošle godine. Nakon što se vratio iz zatvora, Mayweather je dospio u središte zanimanja nakon što je društvenim mrežama prostrujala informacija kako je izgubio tri milijuna dolara kladeći se na studentsku košarku. Navodno je odigrao da Michigan neće izgubiti od Alabame s više od 14 razlike. Međutim, ubrzo je stigla vijest da se zapravo kladio na Alabamu koja je tu utakmicu uvjerljivo dobila.

'Krtica' iz Las Vegasa

Zacijelo ste konstatirali kako jedna od te dvije informacije netočna? Ne mora značiti. „Krtica“ iz lasvegaških kockarnica potvrdila je nekim američkim medijima kako se Mayweather često zna okladiti na obje solucije kako bi smanjio mogući gubitak. Ako mu prođe oklada na koju je stavio nešto više novca, lijepo će zaraditi, a ako ne prođe, neće previše izgubiti. Uz to će se na internetu moći pohvaliti s dobitničkim i gubitničkim listićima. Jasno je da nikada neće pokazati onaj drugi listić s kojim se pokriva. Trik koji očito pali. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider