Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Bilo je puno grešaka'

VIDEO Duvnjak za Novu TV: Hrvatska može puno bolje, pokazat ćemo to

Pet dana ostalo je do novog "biti ili ne biti" za našu rukometnu reprezentaciju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Protiv Danske, Norveške i Bahreina hrvatska rukometna reprezentacija treba izboriti plasman na Olimpijske igre.

Kvalifikacijski turnir za odlazak u Rio održava se u danskom Herningu od petka do nedjelje, gdje će četiri reprezentacije odmjeriti snage svaka sa svakom kroz ukupno šest utakmica.

I to sve uz izravan prijenos na Doma TV i GOL.hr-u.

I ovaj put, mnogo toga ovisit će o - Domagoju Duvnjaku koji je jedan od sportskih ljubimaca nacije. Uz talent svjetskog razmjera, put do srca hrvatskih navijača otvorio je i fanatičnom požrtvovnošću. No, on se ne osjeća kao velika zvijezda, iako je 2013. i službeno proglašen najboljim rukometašem svijeta.

"Pa nemam pojma ha, ha... Nadam se da sam ostao normalan. To je samo sport. Imao sam jedan predivan odgoj u obitelji i sigurno da je to isto jedan veliki razlog."

'Naravno da ću preuzeti odgovornost'

Iako je s 27 godina rukometno još prilično mlad, ovo mu je već 10. godina u reprezentaciji. Istinski je nasljednik Ivana Balića i ne boji se pritiska.

"Nije to teret. Već sam puno puta rekao da je rukomet momčadski sport i tu ne igra jedan ili dva igrača, nego jedna cijelina koja mora uvijek dat sve od sebe na terenu. Ali ako bude frke, naravno da ću preuzeti odgovornost, nije nikakav problem, ni to mi nije nikakav teret."

Posebno nije teret, kada je atmosfera u momčadi fantastična, a osmijeha na treninzima Kauboja nikada ne nedostaje. Osim kada izbornik objašnjava pogreške.

"Napravili smo jedan taktički trening. Izbornik je pokazao greške koje smo radili protiv Norveške na Europskom prvenstvu."

Je li bilo puno pogrešaka?

"Pa je, iskreno. Možemo mi puno bolje i to ćemo pokazati na ovom turniru. I to je to, nadam se da ćemo proći."

Puno odmorniji nego uoči EP-a

Za ostvarivanje tog cilja, Hrvatska će trebati Duvnjaka na najvišoj razini.

"Ovaj dio sezone, znači drugi dio imao sam pet ili šest utakmica što nije veliki broj. Bilo je još vremena za odmoriti se. Dobro se osjećam i nadam se da će biti tako i na ovom turniru."

Prave pripreme izbornika Babića počinju tek sutra kada će na konačno na okupu imati kompletnu momčad.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider