Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nakon ZOI-a

Dino Sokolović i Damir Mizrak predstavili svoje discipline na POI u Sočiju

Prije odlaska u Soči na XI. Zimske paraolimpijske igre, koje će se od 7. do 16. ožujka održati na istim borilištima na kojima se održavaju natjecanja na ZOI, hrvatski predstavnici Dino Sokolović i Damir Mizrak objasnili su propozicije skijaških disciplina u kojima se natječu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Znamo i osjećamo da smo spremni za Soči. Pripremni period bio je jako zahtjevan i izazovan, no treniramo, trudimo se, dajemo 110 posto od sebe iz dana u dan i s velikim nestrpljenjem očekujemo Soči. Nadamo se da ni rezultat neće izostati i da ćemo se vratiti s medaljama, ali mi se već sada osjećamo kao pobjednici", izjavio je trener naših skijaških paraolimpijaca Luka Dobrinić.

Najbolji hrvatski skijaš paraolimpijac Dino Sokolović, koji je i kandidat za medalju u monoskiji slaloma i veleslaloma, objasnio je kako izgleda jedan dan u životu paraolimpijca.

"Nadljudski je trud uložen u ovo gdje smo danas. Velika je odgovornost dobiti i opravdati povjerenje koje su meni ukazali u Hrvatskom paraolimpijskom odboru te mi time dali šansu da postignem ovu formu. Težim sportskoj izvrsnosti, svoje sposobnosti stavljam na prvo mjesto, tako da moj invaliditet za mene zapravo ne postoji", rekao je Sokolović.

O temi invalidnosti i prepreka s kojima se svakodnevno suočavaju paraolimpijci i osobe s invaliditetom koje se aktivno ili rekreativno bave sportom govorio je u disciplinama slalom i veleslalom uz navođenje za slabovidne Damir Mizrak.

"S predrasudama se susrećemo često, ali njima ne želimo i ne smijemo dati na važnosti. Važno je pokrenuti se, prepoznati i iskoristiti svoj talent, te javno pričati o svim prednostima koje bavljenje sportom donosi. Odlazak u Soči i sam plasman na Paraolimpijske igre, veliki su nam izazov, ali i neopisiva radost i zadovoljstvo", rekao je Mizrak.

Sretan put u Soči i osvajanje medalja našim paraolimpijcima zaželio je u audio poruci naš najbolji skijaš Ivica Kostelić koji je skijaškim kolegama prenio svoja zapažanja iz Sočija.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider