Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Najbolji rezultat godine

Dijamantna liga: Bolt pobijedio s odličnih 9,76!

Najbrži čovjek na svijetu, Usain Bolt, pobijedio je na utrci (100 metara) Dijamantne lige u Rimu. Ostvario je Bolt pritom odlično vrijeme od 9.76 sekundi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi je to rekord rimskog mitinga, ali i najbolje vrijeme ove godine, čime je Bolt naznačio da je u sve boljoj formi kako se primiču Olimpijske igre u Rimu.

Usain Bolt je oduševljenje izazvao i prije nego što je utrka počela. Na zagrijavanju, neposredno prije utrke, Bolt je tartanom trčkarao u dresu talijanske nogometne reprezentacije, a usput je i ljubio grb na dresu, što je publiku bacilo u delirij.

U utrci gdje je čak šest od devet sprintera bilo s Jamajke, do polovice utrke su Bolt, Powell i Collins bili u izjednačenoj borbi, no tada je krenula Boltova oluja, te je lakoćom do cilja došao s velikom prednošću pred ostalima. Drugi je bio Asafa Powell s vremenom 9,91, dok je treći na kraju bio Francuz Christophe Lemaitre (10,04).

I na kraju utrke je Bolt nastavio izazivati divljenje kod Rimljana, jer je s talijanskom zastavom otrčao počasni krug. (TS)

Dijamantna liga, Rim, 100 metara:

1. Usain Bolt (Jam) 9.76

2. Asafa Powell (Jam) 9.91

3. Christophe Lemaitre (Fra) 10.04

...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider