Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ponovno oduševio

'Čudesni Hrvat' Goran Čolak ne prestaje obarati nacionalne rekorde

Nakon što je u ponedjeljak srušio nacionalni rekord u disciplini CNF - ronjenja u dubinu bez peraja, naš sjajni reprezentativac, višestruki svjetski prvak i rekorder Goran Čolak ponovno je oduševio i postigao novi sjajni rezultat na AIDA Svjetskom dubinskom prvenstvu na Cipru!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U disciplini CWT - ronjenja u dubinu sa perajama dostigao je 2. mjesto, osvojio srebrnu medalju i postigao novi nacionalni rekord koji sada iznosi 108 metara. Na taj način srušio je dosadašnji nacionalni rekord koji je u disciplini CNF držao Veljano Zanki sa 107 metara.

Prvi je Rus Aleksej Molčanov, a Goran dijeli drugo mjesto sa Samom Jerankom iz Slovenije.

Uspjeh je tim veći jer je ovo prvo Goranovo individualno svjetsko prvenstvo u ronjenju u dubinu, kao dio dugoročnoga plana prijelaza iz bazenskih ronilačkih disciplina u kojima je postigao gotovo sve što je moguće postići u veliko plavetnilo morskih dubina.

No ni to nije sve, jer Gorana sada dijeli još samo jedan rekordni rezultat kako bi preuzeo sve nacionalne rekorde u svim disciplinama ronjenja na dah - i u bazenu i u dubini!

Ta prigoda pruža mu se već ove subote 19.9. kada je na rasporedu SP-a u Limassolu posljednja finalna disciplina FIM - ronjenje u dubinu bez peraja uz povlačenje po konopu.

Ovakve iznimne sportske rezultate mogu postići samo izvanserijski svjetski sportaši - što Goran Čolak na ovome prestižnom svjetskom natjecanju ponovno i potvrđuje!

Poželimo mu stoga da što duže zadrži dah. I u subotu 19.9. još jednom nas sve ostavi - bez daha!


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider