Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
bravo gorane!

Čudesni Čolak oborio sve državne rekorde i osvojio Svjetsko prvenstvo

Naš sjajni reprezentativac, višestruki svjetski prvak i rekorder Goran Čolak na AIDA Svjetskom dubinskom prvenstvu u Limassolu na Cipru srušio je i posljednji nacionalni rekord i tako postigao novi izuzetni sportski rezultat...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uspješnim zaronom i osvojenim četvrtim mjestom s 98 metara u disciplini FIM - ronjenja u dubinu bez peraja uz povlačenje po konopu, naš "čudesni Hrvat", Goran Čolak, od danas je nositelj svih nacionalnih rekorda u svim disciplinama ronjenja na dah - i u bazenu i u dubinu!

Na ovaj način Goran je postao i ukupni pobjednik natjecanja po zbroju bodova u sve tri discipline te će primiti nagradu u sjećanje na Nataliju Molčanovu, slavnu sportašicu i roniteljicu-rekorderku koja je nedavno nestala u jednome dubinskom zaronu. Goran je prvi koji će primiti ovu prestižnu nagradu koja će se u budućnosti dodjeljivati za najveće sportske rezultate u ronjenju na dah.

Nakon što je tri puta zaredom bio neslužbeni ukupni pobjednik tri bazenska svjetska prvenstva zaredom, Goran će tako na svom prvom dubinskom svjetskom prvenstvu i službeno primiti priznanje za sve dosadašnje iznimne sportske rezultate.

Nakon brojnih protesta i odluka komisije na rubu regularnosti, ranije diskvalificiranom Stigu Prydsu iz Danske ipak je dopušten ponovljeni zaron u CNF-u nakon kojeg mu je dodijeljeno treće mjesto u toj disciplini. Na taj način Goran Čolak zauzeo je četvrto mjesto u CNF-u, što međutim nikako ne umanjuje njegov iznimno uspješni nastup i u toj disciplini i u cjelini Svjetskoga prvenstva na Cipru.

William Trubridge danas je osvojio zlato, Miguel Lozano srebrno, a Mateusz Malina broncu.

Nakon AIDA Svjetskog prvenstva na Cipru, Goran putuje na prvo Svjetsko dubinsko prvenstvo u organizaciji CMAS-a, druge najveće organizacije za ronjenje na dah na svijetu. Natjecanje se održava početkom listopada na otoku Ischia u Italiji. Rezultati s Cipra najavljuju odlične vijesti i s nadolazećih nastupa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider