Automoto
SPORTOVI
Automoto
Rano za prognoze

Clinton i Lauda mole za Schumija: 'Njegovo stanje je stabilno'

Michael Schumacher i dalje se nalazi u kritičnom stanju u bolnici u Grenobleu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom danu nove godine nema previše novih informacija oko zdravstvenog stanja Michaela Schumachera, sedmerostrukog prvaka svijeta u Formuli 1 koji je u nedjelju u francuskim Alpama pretrpio tešku ozljedu glave te je trenutačno u induciranoj komi u bolnici u Grenobleu.

Schumacher je malo bolje, ali i dalje kritično: Incident u bolnici!

Schumacherova menadžerica Sabine Kehm održala je kratku press-konferenciju u 11 sati.

"Michael je proveo noć pod budnom liječničkom paskom. Njegovo stanje je stabilno, nema promjena, situacija je još uvijek kritična. I dalje je previše rano za bilo kakve prognoze“, otkrila je Kehm u kratkom obraćanju novinarima.

Njemački mediji javljaju kako je noć u bolnici provela  Schumacherova najuža obitelj, supruga Corinna i njihove dvoje djece, Gina-Maria i Mick, te brat Ralf i otac Rolf. Pred bolnicom u Grenobleu i dalje je veliki broj novinarskih ekipa te brojni navijači.
Zamijećeni su, među ostalim, transparenti podrške navijača Ferrarija, slavne momčadi Formule 1 za koju je Schumacher godinama vozio i osvojio pet naslova prvaka.

Prema mišljenju većine specijalista, u srijedu navečer trebala bi proteći kritična faza od prva 72 sata koja su najopasnija za život unesrećenika sa sličnim ozljedama glave. Schumacher je teško ozlijeđen u nedjelju oko 11.15 sati. S porukama podrške na društvenim mrežama oglasile su se brojne slavne osobe, a među njima i bivši predsjednik SAD-a Bill Clinton.

„Moje misli su danas sa Michaelom Schumacherom. Zahvalan sam mu na svemu što je napravio za moju humanitarnu fondaciju i sve ostale. Molim za njega i njegovu familiju“, napisao je Clinton na Twitteru. Schumacher je osnovao fondaciju koju financijski pomaže, a koja se, među ostalim, bori protiv AIDS-a.

Lauda: Schumijevo stanje nije ohrabrujuće, ovo je velika tragedija

Legendarni vozač Formule 1 Michael Schumacher i treću noć proveo je u bolnici u Grenobleu gdje leži u umjetnoj komi nakon što je u nedjelju pao na skijanju i zadobio ozljede glave.

Nakon dvije operacije stanje mu se popravlja, ali je i dalje kritično.

„Situacija je kritična, ali nije kao u ponedjeljak. I dalje imamo nekih problema“, poručili su iz bolnici.

U bolnicu u Grenoble Schumachers su došli posjetiti bivši kolege iz Ferrarija predvođeni Jeanom Todtom. Ispred bolnice je razvijeno mnogo Ferrarijevih zastava, a jedan od Schumijevih navijača je istaknuo:

„Tu smo da podržimo njega i njegovu obitelj. On je jedinstvena osoba i nadam se kako će se oporaviti vrlo brzo te odnijeti 92. najvažniju pobjedu u karijeri.“

Stanje sedmerostrukog svjetskog prvaka prokomentirao je i legendarni Austrijanac Niki Lauda.

„Njegovo stanje nije ohrabrujuće. Zabrinut sam i molim se za njega. Ne mogu vjerovati i objasniti da se tako velikom vozaču, koji je preživio 300 utrka, ovako nešto dogodi na skijanju. To je velika tragedija“, rekao je trostruki prvak svijeta u Formuli 1. (I.M./Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider