Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Tour of Croatie

Claeysu četvrta etapa, Paterski zadržao vodstvo u ukupnom poretku

Belgijanac Dimitri Claeys (Willems Veranda's) pobjednik je četvrte etape biciklističke utrke Tour de Croatie vožene od Pule do Umaga u dužini od 155 kilometara, dok je vodstvo u ukupnom redoslijedu zadržao Poljak Maciej Paterski (CCC Sprandi Polkowice).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Četvrta etapa koja se vozila cestama našeg najvećeg poluotoka bila je tehnički najmanje zahtjevna, a kako se i očekivalo nakon najteže etape vožene u petak, priliku za svojih pet minuta dobili su vozači koji su na Učku stigli s velikim zaostatkom.

U ranoj fazi etape iz glavne su se skupine izdvojila četiri vozača, dva Belgijanca iz momčadi Willems Veranda's Dimitri Claeys i Gaetan Bille, Slovenac Jure Golčer (Felbermayr Simplon) i Poljak Pawel Bernas (Active Jet), te su 50-ak kilometarta prije cilja imali oko pet minuta prednosti u odnosu na peloton.

Ta se prednost ubrzano počela topiti kada su na čelo pelotona stigle momčadi CCC, RusVelo i Adria Mobil, pa je 15-ak kilometara prije cilja izgledalo kako će vodeća četvorka biti sustignuta, te da će se o etapnom pobjedniku odlučivati u masovnom sprintu.

No, tada je peloton počeo oklijevati, pa je vodeća četvrorka uspjela sačuvati prednost. U samoj završnici je do izražaja došla brojčana nadmoć vozača iz Willems Veranda'sa, koji su se dobro nadopunjavali i zasluženo ostvarili etapnu pobjedu.

Claeys je u završnom sprintu bio bolji od Bernasa, koji je bio drugi, dok je treće mjesto zauzeo Bille.

Uoči posljednje etape, koja će se voziti u nedjelju od Svetog Martina na Muri do Zagreba (177km), vodeći Poljak Maciej Paterski (CCC) ima 34 sekunde bolje vrijeme od drugog Slovenca Primoža Rogliča (Adria Mobil) i 51 sekundu ispred momčadskog kolege i sunarodnjaka Slywestera Szmyda, koji je na trećem mjestu.

Najbolje plasirani hrvatski vozač Emanuel Kišerlovski (Meridiana Kamen) zauzima sedmo mjesto sa 1:47 minuta iza Paterskog.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider