Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
19 bodova u play-offu

Chicago korak do naslova: I ova pobjeda ima istog heroja

Samo još jedna pobjeda dijeli hokejaše Chicaga do petog Stanley Cupa u klupskoj povijesti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U petoj utakmici finala NHL lige Blackhawksi su u svome United Centeru svladali Boston s 3:1. Chicago sada vodi s 3:2 u finalnoj seriji i prvu će priliku za osvajanje naslova imati u ponedjeljak u bostonskom TD Gardenu. Ne uspije li mu, o prvaku će odlučivati sedma utakmica u srijedu u Chicagu.

Junak Blackhawksa ove je subote bio 24-godišnji Patrick Kane koji je najprije zabio za vodstvo u 18. minuti prve trećine, a potom je svojim drugim pogotkom večeri, u šestoj minuti druge dionice, definitivno usmjerio vodu na mlin domaćina. Zdeno Chara je na startu posljednje trećine vratio nadu Bruinsima, ali do izjednačenja nije došlo. Štoviše, u samoj je završnici Dave Bolland smjestio pak u praznu mrežu za konačnih 3:1.

Osim Kanea, koji je u aktualnom doigravanju upisao 19 bodova (devet golova i deset asistencija), istaknuo se i kapetan Jonathan Toews s dva dodavanja za pogodak, a treba istaknuti i 24 obrane Coreyja Crawforda.

Bostonu ostaje utjeha da je i prije dvije godine, kada je osvojio svoj zadnji naslov, nakon pete utakmice finala protiv Vancouvera gubio s 3:2. Povijest ipak kaže da je od 22 slučaja kada se prvak odlučivao u sedmoj utakmici, u 15 navrata slavila momčad koja je dobila peti ogled.

 

NHL finale:

Chicago - Boston 3:1

Chicago vodi u seriji s 3:2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider