Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Švicarska iznenadila

Češka i Latvija uhvatili zadnji vlak za četvrtfinale hokejaškog turnira

Posljednji četvrtfinalisti turnira u hokeju na ledu, na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, su Češka i Latvija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ranije su proboj među osam najboljih izborili Slovenija i Rusija, pa su tako četvrtfinalni parovi Švedska - Slovenija, Finska - Rusija, SAD - Češka i Kanada - Latvija.

Češka je s 5:3 (3:0, 1:1, 1:2) pobijedila Slovačku trasiravši put prema četvrtfinalu u prvoj trećini koju je dobila s 3:0. No, Slovaci su se uspjeli vratiti do 4:3, postojala je i šansa za produžetke i još veću neizvjesnost, no na prazna je slovačka vrata za 5:3, pri samom kraju, pogodio Tomaš Plekanec. Prije toga su češki strijelci bili Aleš Hemsky, Roman Červenka dva puta i David Krejči. Na drugoj su strani pogotke postigli dva puta Marian Hossa i jednom Tomaš Surovy.

U drugom je ogledu Latvija, pomalo iznenađujuće, s 3:1 (2:0, 0:1, 1:0) pobijedila Švicarsku. I tamo je prva trećina mnogo toga uvjetovala, a dobila ju je Latvija s 2:0. Lauris Darzinš je postigao dva gola za Latviju te je bio veliki heroj u ovom slavlju.

ZOI u Sočiju, osmina finala:

Češka - Slovačka 5:3 (3:0, 1:1,1:2)

Latvija - Švicarska 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider