Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Skandal u SEHA ligi

Šokantan obrat i teške optužbe: Igrači odbili doći u Zagreb zbog Červara!

Svi su mislili kako se radi o štrajku zbog neisplaćenih plaća, no onda je stigao proglas igrača koji teško optužuju hrvatskog trenera Červara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Velika kriza trese makedonski Metalurg kojeg vodi hrvatski stručnjak Lino Červar. Igračima kasne plaće, pa su stupili u štrajk. Tražili su sastanak s vlasnikom kluba Mincom Jordanovim, ali ih je primio samo predsjednik Lev Kitevski.

To je navodno bio razlog što je čak 19 igrača odbilo putovati u Zagreb na utakmicu SEHA lige, zbog čega je ona i službeno otkazana.

No, u makedonskim se medijima pojavio proglas 19 rukometaša Metalurga koji kao razlog bojkota krive Linu Červara!

''Manjina je upoznata s odnosom trenera prema nama, koji postojano omalovažava naš učinak u klubu, kao i sve ono što smo do sada postigli, tijekom i najtežih situacija, naš dojam je da njegov interes nije ni Metalurg, ni igrači, ni podrška domaćim kadrovima, nego njegov osobni interes, a to je da što duže ostane u klubu po svaku cijenu, pritom bez ikakve emocije prema sportu, klubu ili pak igračima.''

“Od početka sezone, naš trener je počeo s nekim novim konceptima, nejasnim za bilo koga, osim za njega, koje je riješio provesti po svaku cijenu, a za koje je krajnji ishod samo osobna egzistencija u klubu. Pozdravili smo njegov napor da se ekipa pojača sa novim igračima, s obzirom da je prethodna sezona bila jako naporna i realno trebalo nam je još igrača da izdržimo taj ritam. No, koncept da se unište oni koji su do sada postizali jedne od najboljih rezultata u klubu, nije u redu pogotovo što domaći igrači sa srcem i dušom igraj za klub”.

“Odgovorno tvrdimo da većinu utakmica koji smo do sada igrali, a koje smo izgubili, lako smo mogli pobijediti, ali zbog nejasnih poteza koje je trener radio zajedno sa rukovodstvom, izgubili smo mogućnost da pobijedimo. Tome je primjer ostavljanje Stanića i Atmana u Skoplju pred utakmicu u Brestu, a koji su tada još bili članovi kluba, čudni potezi i njegovo netipično ponašanje na meču u Zagrebu, kad smo realno mogli biti pobjednici.”

“Želimo još jednom naglasiti da posljednje izgubljene utakmice nemaju veze s financijskom situacijom u klubu, s obzirom da smo se uvijek borili za pobjedu, bili plaćeni ili ne, već samo s tendencioznim vođenjem momčadi s ciljem da se izgubi, strategijom i planom koji nema nikakav rezon. Ne želimo se odreći onoga što smo napravili ovdje, niti ćemo dozvoliti da određene osobe tvrde kako smo mi Makedonci laki za manipulaciju. Do sad smo šutjeli jer smo bili pristojni i lojalni klubu, međutim, posljednji uvjet je bio nepodnošljiv za sve igrače, mlade, stare, domaće ili strane, pa smo se svi zajedno odlučili na ovako radikalan potez”.

Kako će se sve rasplesti ostaje za vidjeti. Ili će klub biti kažnjen ili će se utakmica odigrati u drugom terminu.

Pravilnik SEHA lige kaže da bi utakmica trebala biti registrirana 10-0 u korist PPD Zagreba, a Metalurgu prijeti oduzimanje jednog boda i novčana kazna od 2000 eura.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider