Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Postaje li izbornik?

Červar otkrio karte: "Zar da se u 66. godini nudim Hrvatskoj?"

Lino Červar se oglasio o potencijalnom preuzimanju reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je u potrazi za novim rukometnim izbornikom. Kao jedan od kandidata je isplivao i legendarni Lino Červar koji je u Makedoniji sazvao press konferenciju kako bi objasnio svoju situaciju.

„U danima nakon Svjetskog prvenstva imao sam oko stotinu poziva, što makedonskih što hrvatskih novinara, da kažem nešto na tu temu. Iskreno, ne želim nikome ništa govoriti. Čekao sam press-konferenciju kako ne bih ulazio u nekakve tv-novele i predstave kroz medije. Imam 66 godina, ne bi htio da se u ovim godinama netko sa mnom zafrkava. Imam svoje stavove. Već sam osmu godinu u Makedoniji. Trener sam 40 godina, a i nakon tih 40 godina i dalje sam posvećen poslu koji radim. Nikome na svijetu ne priznajem da je više posvećen poslu od mene. Radio sam u četiri države. Moji najveći rezultati nisu medalje, a imam ih više od Rivere, naprimjer. Izrastao sam kao trener u maloj sredini, na periferiji, na kraju grada. Ne u Zagrebu, nego u malom mjestu. Zadovoljan sam što sam uspio u malom mjestu. Moji najveći uspjesi nisu medalje, već to što sam izgradio dobre igrače i velike radnike koji su ostvarili goleme rezultate, a bili su djeca ulice. To je moj cilj kao treneru“, rekao je Červar.

Nastavio je o potencijalnom preuzimanju hrvatske klupe.

„Da se ja 66 godina nudim Hrvatskoj? Pa to bi bilo čudno. S medaljama koje sam osvojio mnogi me vjerojatno i žele. Osmu godinu sam tu. Onima koji me poštuju u Hrvatskoj, ili bilo gdje u svijetu, ne trebam ništa objašnjavati. Svatko ima svoju biografiju, dostupnu svakome. Ne treba se o tome puno pričati, ona govori sama za sebe. I nema onoga koji će mi oduzeti pravo da ja volim svoju prvu domovinu Hrvatsku i moju drugu domovinu Makedoniju. Makedonija je moj drugi dom. Logično je da se moje ime povlači, ali tvrdim – ni s kim u Hrvatskoj nisam imao službeni razgovor da postanem izbornik. Zašto? Zato što poštujem svoj klub Metalurg i Minču Jordanova, koji je najzaslužniji što sam došao u Makedoniju. Kao i Živko Mukaetov, prvi čovjek Makedonske rukometne federacije koja mi daje veliku podršku. Ne želim razgovarati s Hrvatskom ako još nisam razgovarao s mojim klubom ili makedonskim savezom. Slike iz Veszprema koje su objavljene najviše su me pogodile, kao da sam kriminalac! Pa u Veszpremu je pet mojih igrača. Igrača s kojima sam osvojio zlato. Ne bih ja danas bio Lino Červar da nije bilo tih dečki. Hrvatsku sam vodio u 157 utakmica, i onda da se ne pozdravim sa svojim sunarodnjacima? Nije ispoštovana moja privatnost, a nju treba poštivati. Moj su dom i Hrvatska i Makedonija i to će tako i ostati,“ dodao je Červar.

Njegovo ime redovito ispliva kada se pokrene pitanje novog izbornika. Da je trofejni trener i dalje vrlo popularan pokazuje i anketa Gol.hr-a u kojoj je na listi trenera koje bi čitatelji htjeli vidjeti na klupi reprezentacije zauzeo drugo mjesto iza Veselina Vujovića. Nažalost po brojne navijače Kauboja čini se da će „Mago di Umago“ ipak ostati vjeran sadašnjim poslodavcima.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider