Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Ostali sportovi
Prva kazna prestroga

CAS im smanjio kaznu: Vraćaju se Powell i Simpson

Međunarodni sportski sud (CAS) u Lausannei smanjio je jamajčanskim atletičarima Asafi Powellu i Sherone Simpson suspenziju na šest mjeseci i oni se odmah mogu vratiti natjecanjima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo, spomenuti su sprinteri u lipnju prošle godine bili pozitivni na zabranjeni stimulans oksilofrin. Nakon saslušanja Jamajčanska antidopinška komisija (JADCO) nije prihvatila njihovu obranu da se radi o manjem prekršaju jer su doping uzeli nenamjerno kroz dodatak prehrani, već je ustvrdila da su bili nemarni, te da zbog toga moraju odslužiti godinu i pol kazne, što znači da bi se natjecanjima mogli vratiti 28. prosinca ove godine.

CAS je, međutim, presudio da je kazna JADCO-a prestroga, odnosno da je šestomjesečna suspenzija dovoljna sankcija. S obzirom da je to razdoblje već prošlo, Powell i Simpson se mogu odmah vratiti natjecanjima.

Powell je, inače, bivši svjetski rekorder na 100 metara, te član jamajčanske štafete koja je na Olimpijskim igrama u Pekingu osvojila zlato na 4x100 metara. Simpson je, pak, osvojila zlato u štafeti na 4x100 metara na OI u Ateni, a u Pekingu je uzela i srebro na 100 metara.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider