Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sramotan završetak turnira

Brutalno: Badmintonski finale pretvorili u boksački okršaj

Krajnje je neobičan završetak imao turnir parova na prošlotjednom Canada Grand Prixu u badmintonu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tajlanđanin Bodin Issara naganjao je, a potom i udario sunarodnjaka Maneeponga Jongjita, inače nekadašnjeg partnera u igri parova. Dvojac je igrao zajedno na lanjskim Olimpijskim igrama u Londonu, a potom se razdvojio. U nedjelju je svaki sa svojim novim partnerom došao do finala u Kanadi, a netrpeljivost između donedavnih suigrača u jednom je trenutku prerasla u fizičko nasilje.

Issara je krenuo u lov na Jongjita, a kad ga je na susjednom terenu i ulovio, srušio ga je na pod i udario šakom. Treneri i službene osobe uspjeli su ih razdvojiti da ne dođe do još težeg obračuna, a treba napomenuti i da je ratoborni dvojac sudac opominjao još tijekom meča zbog verbalnog prepucavanja.

U konačnici su Issara i njegov partner Vilailak Pakkawat diskvalificirani, a pobjeda je dodijeljena Jongjitu i Nipitphonu Puangpuapechu. Međunarodna badmintonska federacija otvorila je istragu o ovom slučaju koji će vjerojatno završiti oštrim kaznama.

Jongjit i Issara su lani igrali u četvrtfinalu londonskih Igara, a razdvojili su se u siječnju kad je potonji objavio kako odlazi u mirovinu zbog ozljede i potrebe da se brine za majku. Međutim, samo nekoliko tjedana kasnije se ponovno počeo pojavljivati na natjecanjima s novim partnerom. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider