Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Potvrdila svjetsku klasu

Brigita Matić svjetska juniorska prvakinja!

Kakav dan za hrvatski judo u Abu Dhabiju! Na Svjetskom juniorskom prvenstvu, u kategoriji do 78 kilograma, Brigita Matić je osvojila naslov svjetske prvakinje!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon petog mjesta 17-godišnje Tihee Topolovec (do 52 kilograma), hrvatski judo je na tatamiju Abu Dhabija upisao još jači rezultat! Europskom juniorskom srebru, Brigita Matić dodala je i svjetsko zlato te tako potvrdila svjetsku klasu!

Nije mlađoj sestri Barbare Matić smetao niti vrlo neugodan ždrijeb jer je u svojoj prvoj borbi svladala Japanku Sato (2-3 u opomenama), a zatim u četvrtfinalu uzvratila Nizozemki Groenwold. Naime, taj dvoboj je bio repriza finala Europskog juniorskog prvenstva otprije mjesec dana. Tada je Nizozemka slavila tehnikom gušenja i uzela europsko zlato, ali je Matić uspjela uzvratiti! Nakon što smo vidjeli dva wazarija (1-1), presudila je opomena Nizozemki.

Polufinalna borba je donijela sraz Matić i Nijemice Hoelterhoff, a Brigita je ipponom osigurala plasman u finale, gdje ju je čekala Slovenka Apotekar.

Bila je to repriza odlučujućeg dvoboja s Europskog juniorskog prvenstva gdje je u ekipnom natjecanju Slovenija pobijedila Hrvatsku zahvaljujući pobjedi Apotekar.

Međutim, u Abu Dhabiju smo vidjeli drugačiji ishod! Tvrda borba, koja je odlučena jednim yukom Matić donijela je Hrvatskoj novu svjetsku juniorsku medalju. I to kakvu! Zlatnu medalju zlatne Brigite!

U kategoriji preko 78 kilograma, Katarina Lucija Vuković poražena je od Korejke Mi Jin Han. U muškoj konkurenciji, Dominik Družeta (do 81 kilograma) je osvojio 7. mjesto na svijetu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider