Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
brazil u ofenzivi

Gotovo četvrt milijuna vojnika u akciji protiv virusa zika

Brazil krenuo u veliku borbu protiv zika virusa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brazilske vlasti angažirale su čak 220 tisuća vojnika u borbi protiv komaraca koji prenose zika virus i zbog kojeg je upitno čak i održavanje Olimpijskih igara u kolovozu u Rio de Janeiru.

Brazilska predsjednica Dilma Rousseff izjavila je kako "zika virus neće ugroziti Olimpijske igre jer će Brazil do kolovoza ostvariti značajne rezultate u borbi protiv komaraca". Ona je kazala da je potpisala ukaza kojem se angažira 220 tisuća vojnika u borbi protiv virusa, a oni će posjetiti tri milijuna domova, te dijeliti letke u kojima se objašnjava kako se najučinkovitije boriti protiv komaraca, prijenosnika virusa.
"Brazil je dobio bitku protiv virusa žute groznice, a pobijedit će i zika virus", kazala je Rousseff.

Zasad ne postoji lijek niti cjepivo protiv virusa čiji se simptomi pojavljuju 12 dana nakon uboda komarca. Virus zika pojavio se 1947. godine u šumama Ugande, dosad je najrasprostranjeniji bio na području Azije i Afrike, ali se do prošle godine nije smatralo da može izazvati ozbiljnije posljedice. Međutim, ove godine se proširio na područje cijele Amerike osim Kanade i Čilea, a znanstvenici vjeruju da je mutirao.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider