Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ispunio kvotu

Branit će svoje zlato: Cernogoraz osigurao nastup na OI

Osvajanjem drugog mjesta na natjecanju Svjetskog kupa u Gabali u Azerbajdžanu hrvatski strijelac Giovanni Cernogoraz ispunio je kvotu za nastup na Olimpijskim igrama sljedeće godine u Rio de Janeiru, te će imati priliku braniti zlatnu medalju u trapu osvojenu prije tri godine u Londonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Giovanni Cernogoraz je u kvalifikacijama imao 123 pogođene mete, kao i još dva hrvatska strijelca, Anton Glasnović i Kristijan Kancelar, te još devet natjecatelja, pa su svi oni morali u raspucavanje za ulazak u finale.

U raspucavanju prvi je otpao Anton Glasnović, zatim Kristijan Kancelar dok je Cernogoraz za ulazak među šest najboljih morao gađati čak 13 puta.

U završnici je Cernogoraz imao samo jedan promašaj, kao i Talijan Frasca, te Turčin Kebapci, pa se pristupilo novom raspucavanju. Već tada je Cernogoraz ispunio kvotu za Rio de Janeiro, ali je nastavio sigurno gađati. U raspucavanju je prvo promašio Kebabci, a zatim i Frasca tako da je naš predstavnik ušao u finale gdje ga je čekao Rus Alipov. U borbi za zlatnu medalju Cernogoraz je imao jedan promašaj dok je Alipov odgađao bez greške tako da zlato ide u Rusiju, srebro u Hrvatsku, a bronca u Italiju.

Hrvatska reprezentacija je tako na Svjetskom kupu u Gabali osvojila srebrnu (Giovanni Cernogoraz) i brončanu medalju (Petar Gorša), a obojica su osvojila i kvote za Rio. Hrvatska sada ima pet strijelaca koji su osigurali OI, a još su dva natjecanja sa mogućnošću osvajanja kvota (SP u letećim metama i EP zračnim oružjem).

Kvote su osvojili:

Snježana Pejčić, SK Lokomotiva, Rijeka - MK puška
Josip Glasnović, G.A.J. Zagreb - trap
Valentina Gustin, SK Kustošija, Zagreb - zračna puška
Petar Gorša, SD Dalmacijacement, Solin - zračna puška
Giovanni Cernogoraz, SD Gusar, Novigrad - trap

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider